Izbornik
Naslovnica Općine Rogoznica
Značajan projekt za Rogoznicu

Pametne klupe postavili u sva obalna turistička naselja

Rogoznica
1/8
Foto: TZ Rogoznica
Pametne klupe energetski su potpuno neovisne, napajaju se putem solarnih panela, pune sve tipove mobilnih uređaja putem USB priključaka, bežično punjenje, opremljene su naprednim 4G internetom, a u večernjim satima ih krasi led ambijentalno svijetlo

Nakon iznimnog uspjeha u prošloj godini s projektom Mobilnog Visitor Centra, Turistička zajednica općine Rogoznica uspješno je realizirala još jedan značajan projekt. Duž svoje preko 50 km duge obale postavila je osam pametnih klupa, po jednu u svako naselje, i na taj način postala prva općina u Hrvatskoj koja je ovaj novi spoj moderne tehnologije i praktičnosti dovela u sva svoja kategorizirana turistička naselja.

- Svake godine nastojimo realizirati nešto novo i inovativno što će poboljšati uvjete boravka gostiju u cijeloj našoj općini. Ovim projektom se želimo dodatno približiti našim dragim turistima i sumještanima te im omogućiti besplatan Internet i bezbrižno korištenje mobilnih uređaja dok opušteno šetaju uz more, kupaju se na plaži ili sjede i uživaju u prekrasnom pogledu. Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli pametne klupe postaviti u sva naša obalna turistička naselja, te napraviti značajan korak prema pametnoj destinaciji – izjavio je Marijo Mladinić direktor Turističkog ureda.

Za ovaj projekt iz proračuna TZ Rogoznica izdvojeno je 150.000 kuna. Investicija je realizirana s tvrtkom Include iz Solina uz partnerstvo Hrvatskog telekoma. Postavljene Steora pametne klupe energetski su potpuno neovisne, napajaju se putem solarnih panela, omogućavaju punjenje svih tipova mobilnih uređaja putem USB priključaka, bežično punjenje, opremljene su naprednim 4G internetom, a u večernjim satima ih krasi led ambijentalno svijetlo, priopćili su iz TZ Rogoznica.