Izbornik
Naslovnica Općine Nijemci
Općina Nijemci

Potpisano 12 ugovora o dodjeli stipendija

Općina Nijemci
Foto: Općina Nijemci
Općina Nijemci je u proračunu za 2018. godinu osigurala sredstva za stipendije, potpore i potpore učenicima srednjih škola, koji stanuju u đačkim domovima

Općina Nijemci potpisala je ugovore o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2017./2018. Načelnik Općine Vjekoslav Belajević potpisao je ukupno 12 ugovora.

Uvažavajući osnovne kriterije za dodjelu stipendija studentima - nadarenost, prosjek ocjena, socijalni status, od ove godine posebno su bodovani studenti koji se obrazuju na studijima navedenim u preporuci za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za godinu raspisanog natječaja. Općina Nijemci je u proračunu za 2018. godinu osigurala sredstva za stipendije, potpore i potpore učenicima srednjih škola, koji stanuju u đačkim domovima.

Tako je, osim 12 stipendija Općina Nijemci za akademsku godinu 2017./2018. dodijelila i 8 potpora studentima, te 5 potpora srednjoškolcima  s prebivalištem u Općini Nijemci koji su smješteni u đačkim domovima, a koji su slabijeg imovinskog stanja, izvijestili su iz Općine.

Općina Nijemci Osiguran novac Energetska obnova na zgradi nogometnog kluba Lovor u Nijemcima