Izbornik
Naslovnica Općine Udruga općina 183 pregleda
Kvalitetna suradnja

Predstavnici Vodovoda i kanalizacije u radnom posjetu otoku Šolti

Šolta
Foto: Općina Šolta
U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih uz projekt izgradnje kanalizacije Maslinica koja bi trebala biti predmet ulaganja već sljedeće godine, a potom bi se pripremila izgradnja kanalizacije Grohote- Rogač- Nečujam

Načelnik općine Šolta Nikola Cecić-Karuzić u petak je ugostio na radnom sastanku predstavnike Vodovoda i kanalizacije d.o.o. iz Splita.

Na sastanku je potvrđeno kako je sklopljen ugovor s izvođačem za završetak izgradnje kanalizacije Stomorska za koju su osigurana sredstva, a napravljen je i hodogram prema kojem će Općina Šolta i Vodovod i kanalizacija d.o.o.započeti s pripremom potrebne projektne dokumentacije kako bi se po završetku izgradnje kanalizacije Stomorska mogli započeti sa sljedećim projektom, izvijestili općine Šolta. Prema planu to će biti postavljanje nove vodovodne cijevi između otoka Šolte i Brača. Za taj projekt u tijeku je izrada glavnog projekta s troškovnikom, a također se radi na legalizaciji ispusta kanalizacije Nečujam kako bi se i taj dio uredio i prilagodio standardima.

U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih uz projekt izgradnje kanalizacije Maslinica koja bi trebala biti predmet ulaganja već sljedeće godine, a potom bi se pripremila izgradnja kanalizacije Grohote- Rogač- Nečujam.
Također je dogovoreno kroz redovna ulaganja oko 3000 metara nove vodovodne infrastrukture s čime će se započeti već u ovoj godini. Veoma kvalitetna suradnja splitskog Vodovoda i Općine Šolta donijet će još veći standard i kvalitetu življenja na otoku.