Izbornik
Naslovnica Općine
Nositelj projekta “Za snažnije žene i kvalitetniju starost” je Općina Klis

Projekt Zaželi zaposlio je 29 žena koje su skrbile za 174 korisnika

U projektu je u svim fazama sudjelovalo više od sto žena, a uslugu je koristilo više od 300 krajnjih korisnika
Foto: Općina Klis
Deset godina bila sam nezaposlena, radila sam prije toga kao kuharica u tvrtki koja se raspala, godinama nisam dobila šansu za posao do ovog projekta, rekla je Danijela Marović

Završena je treća faza projekta Zaželi “Za snažnije žene i kvalitetniju starost” – program zapošljavanja žena koji se financirao sredstvima Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Klis, a proveden je u partnerstvu s općinama Dicmo i Dugopolje, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb. U ovoj fazi bilo je zaposleno 29 žena koje su skrbile o 174 korisnika starije životne dobi. Vrijednost projekta je 189.144,19 eura, a trajao je pola godine.

– Deset godina bila sam nezaposlena, radila sam prije toga kao kuharica u tvrtki koja se raspala, godinama nisam dobila šansu za posao do ovog projekta. Možemo biti zahvalne i sretne što smo dobile šansu za rad, a neopisivo je u nekoliko riječi opisati sreću korisnika kada nas ugledaju u svom domu. Oni nas čista srca dočekaju i to je danas jako teško doživjeti na poslu – rekla je Danijela Marović, koja je kao i ostale žene zaposlene na projektu skrbila o šest korisnika. Svi uključeni u projekt Zaželi nadaju se da će se on nastaviti.

– Vjerujemo da će se projekt nastaviti, sve je lako kada imate žene koje vole raditi, biti socijalno uključene i koje nastoje na isti način uključivati korisnike. Zaposlili smo vrijedne i marljive žene. Korisnici su im dali povjerenje, a nije lako dati povjerenje nepoznatoj osobi – rekla je Mila Perić, pročelnica za opće poslove u Općini Klis, koja je i voditeljica projekta Zaželi.

U projektu je u svim fazama sudjelovalo više od sto žena, a uslugu je koristilo više od 300 krajnjih korisnika. 

Prema gradskim vijećnicima idemo s prijedlogom dokapitalizacije Cibalije s ciljem da klub bude na nuli i da ubuduće stabilno funkcionira s onim sredstvima koja dobije od Grada, uz ona koja sam uprihodi, rekao je Bosančić Simbol Vinkovaca Preporod Cibalije: Ljubavi treba biti, ali ona košta. Idemo u obnovu kluba Obišli su zgradu Pučkog otvorenog učilišta, zgradu suda i četiri stambene zgrade u Ulici bana Josipa Jelačića. Župan Kožić zahvalio je Vladi na mogućnosti korištenja decentraliziranih sredstava za obnovu zgrada javne namjene Sanacija zgrada, prometnica i infrastrukture Obnova nakon potresa odvija se prema zacrtanom planu Napravljena je i nova zgrada u kojoj je sanitarni čvor s blagovaonicom, suvenirnica, uređen je poluotvoreni liturgijski prostor u etno stilu, napravljen je i novi križni put, dok je u sredini veliki brončani kip Gospe Marijansko svetište na Šumanovcima kod Gunje Monografija, pjesme, glazba i cijeli program za 650 godina svetišta