Izbornik
Naslovnica Gradovi
Simbol Vinkovaca

Preporod Cibalije: Ljubavi treba biti, ali ona košta. Idemo u obnovu kluba

Prema gradskim vijećnicima idemo s prijedlogom dokapitalizacije Cibalije s ciljem da klub bude na nuli i da ubuduće stabilno funkcionira s onim sredstvima koja dobije od Grada, uz ona koja sam uprihodi, rekao je Bosančić
Foto: Grad Vinkovci
Uvijek se izvlačilo na brend, na ime, medijsku priču, a nikada se nije pogledalo realno iza sebe, kao i u financijske pokazatelje. Želimo da klub zaradi na prodaji igrača, rekao je Bosančić

HNK Cibalia jedan je od prepoznatljivih simbola Vinkovaca i okolice te stoga i ne čudi velik interes građana za sve događaje u tom klubu. Cibalia je proteklih godine zapala u teškoće, prije svega financijske, što je i jedan od razloga zašto nebeskoplavi ne igraju u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Međutim, čini se da se stvari pomiču s mrtve točke što je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća najavio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekavši da gradske vlasti idu u dokapitalizaciju Cibalije, u rekonstrukciju cjelokupnog poslovanja i rada svih klupskih struktura.

Potpuno urediti situaciju
- Unatoč svim uloženim naporima i financijskim potporama, uvijek se završi na tome da mi nismo dobri, da ne valjamo i ne vodimo dobro klub. Od danas ćemo cijelu priču u Cibaliji potpuno preokrenuti. Prema gradskim vijećnicima idemo s prijedlogom dokapitalizacije kluba s ciljem da bude na nuli i da ubuduće stabilno funkcionira s novcem koji dobije od Grada, uz onaj koji sam uprihodi. Želimo da prva momčad bude kvalitetna, da klub svake godine zaradi na prodaji igrača iz vlastite škole i ostvari dodatne prihode od sponzorskih ugovora - rekao je Bosančić.

Plan je da Cibalia bude bez dugova, da o školi nogometa brigu vodi Grad, a sam će zahtijevati i tražiti pomoć svih pročelnika u gradskim strukturama da u prvih nekoliko mjeseci budu na raspolaganju i uključeni u proces oporavka kluba kako bi se Cibalia napokon postavila na zrele, normalne i čvrste osnove. Posebno je istaknuo da dokapitalizacija i cijeli posao ima jedan uvjet, a to je da će u Cibaliji nastupiti apsolutne promjene na svim razinama, od najnižih do najviših.

Radom do sponzora
- Problem je oko filozofije koja vlada u Cibaliji. Uvijek se sve izvlačilo na brend, na ime, medijsku priču, a nikada se nije pogledalo realno iza sebe, kao i u financijske pokazatelje. Ljubav je nešto što uvijek treba biti prisutno u sportu, ali u konačnici moramo biti realni. Ovakva ljubav košta, a netko treba sve to platiti. Od silnih zaljubljenika, samo rijetki plaćaju članarinu, a većiona gleda kako izbjeći plaćanje ulaznica, svi žele na stadionu biti besplatno. Iz proračuna sve to plaćaju građani, a moramo shvatiti da novac koji ode u tom smjeru neće biti iskorišten za druge važne potrebe. Mi se nećemo baviti sportom, nećemo se baviti prvim sastavom. Želimo potpuno urediti situaciju, i komunalno i na sve druge načine, kako bi djeca, od početnika do juniora, imala sve potrebne uvjete, a prva momčad je tu da igrom i zalaganjem stvara dodatnu vrijednost - kazao je Bosančić.

Grad će osigurati sve potrebno za opstojnost Cibalije i kvalitetne uvjete za funkcioniranje svih klupskih selekcija, a na vodstvu kluba, stručnom stožeru i igračima prve momčadi je da svojim radom i igrama osiguraju nove sponzore, dodatnu medijsku vidljivost i općeniti rast vinkovačkog nogometnog ponosa.

Obišli su zgradu Pučkog otvorenog učilišta, zgradu suda i četiri stambene zgrade u Ulici bana Josipa Jelačića. Župan Kožić zahvalio je Vladi na mogućnosti korištenja decentraliziranih sredstava za obnovu zgrada javne namjene Sanacija zgrada, prometnica i infrastrukture Obnova nakon potresa odvija se prema zacrtanom planu ROKOVI su kratki, ali gradonačelnik Hrebak ističe da nema razloga za brigu Tvrtka Hidroregulacija počela radove na jednoj od najstarijih zgrada u Bjelovaru Konstrukcijska obnova Dječjeg odjela knjižnice košta 860.000 eura Napravljena je i nova zgrada u kojoj je sanitarni čvor s blagovaonicom, suvenirnica, uređen je poluotvoreni liturgijski prostor u etno stilu, napravljen je i novi križni put, dok je u sredini veliki brončani kip Gospe Marijansko svetište na Šumanovcima kod Gunje Monografija, pjesme, glazba i cijeli program za 650 godina svetišta