Izbornik
Naslovnica Gradovi
Tvrtka Hidroregulacija počela radove na jednoj od najstarijih zgrada u Bjelovaru

Konstrukcijska obnova Dječjeg odjela knjižnice košta 860.000 eura

ROKOVI su kratki, ali gradonačelnik Hrebak ističe da nema razloga za brigu
Foto: Bjelovar
Mi smo bili jedina i najjeftinija ponuda za ovaj objekt. Radi se o dosta riskantnom roku od 46 dana s nedjeljama, istaknuo je direktor Hidroregulacije Dominik Nervo

Počela je konstrukcijska obnova Dječjeg odjela Narodne knjižnice "Petar Preradović", jedne od najstarijih zgrada u Bjelovaru, a rok za završetak radova je 30. lipnja. S obzirom na to da se radi o važnoj lokaciji za Bjelovarce, ova zgrada označava početak korza, mjesto je sastajanja mnogih građana te je dio imidža centra grada, obnova je više nego dobrodošla. Vrijednost radova iznosi 860 tisuća eura, koji su stigli iz Fonda solidarnosti Europske unije, a posao je dobila tvrtka Hidroregulacija, koja se javila na natječaj s najpovoljnijom ponudom. Iako je rok za provedbu radova dosta kratak, gradonačelnik Hrebak tvrdi da nema razloga za brigu.

– Ostalo je pet do šest tjedana da se ovi radovi izvrše, mene i nadzor i projektant uvjeravaju da se to doista može napraviti. Ovdje su izvođači radova koji će dati sve od sebe i vjerojatno raditi i subotom i nedjeljom da to naprave. Ovdje imamo olakotnu okolnost da je ova zgrada prizemnica pa se puno lakše neki radovi mogu odraditi i napraviti – istaknuo je i dodao da bi već u lipnju mogli početi i natječaji za cjelovite obnove. I direktor Hidroregulacije Dominik Nervo istaknuo je vrlo kratak rok u kojem se radovi moraju dovršiti.

– Mi smo bili jedina i najjeftinija ponuda za ovaj objekt. Radi se o dosta riskantnom roku od 46 dana s nedjeljama. Mi smo izvođači i na Vodotehni, imamo angažiranih oko 50 radnika koje ćemo po potrebama mijenjati s jednog gradilišta na drugo i smatram da bismo mogli izvesti obnovu te da će biti gotova u roku – zaključio je. 

Nakon sportskih natjecanja članovi prosudbene komisije dali su se na posao kako bi usporedili rezultate i proglasili najbolje Tjelesno i mentalno zdravlje Ekipa Visoki napon pobijedila na obiteljskom višeboju u Slatini U KATALOGU su odabrani najreprezentativniji lokaliteti zbog svoje povijesne i položajne važnosti Predstavljen Digitalni katalog podvodne kulturne baštine Podvodna arheološka nalazišta u jedinstvenom turističkom proizvodu Potpisan ugovor Počinje gradnja prometnica u zoni Turbina 3