Izbornik
Naslovnica Općine
Otvoren obnovljeni Kulturni centar u Općini Dubrava

Prostorom će se koristiti udruge, a ovdje će se održavati i vijeća Općine i kinoprojekcije

Foto: Općina Dubrava
Prostorom će se koristiti šest udruga – Češka beseda u Zagrebačkoj županiji, Udruga žena općine Dubrava, Udruga žena liječenih od raka dojke sv. Margareta, Blok umirovljenici Dubrava, Sportska zajednica Općine Dubrava i Kulturna udruga sv. Martina

Kulturni centar u Dubravi nedavno je prošao temeljitu rekonstrukciju, a krajem veljače obavljena je i primopredaja prostora udrugama koje će se njime svakodnevno u svom radu i koristiti. Načelnik i saborski zastupnik Tomislav Okroša podsjetio je kako je Centar svečano otvorio predsjednik Hrvatskog sabora  Gordan Jandroković, a prostor će koristiti šest udruga, čiji su predstavnici bili prisutni na primopredaji – Češka beseda u Zagrebačkoj županiji, Udruga žena općine Dubrava, Udruga žena liječenih od raka dojke sv. Margarete, Blok umirovljenici Dubrava, Sportska zajednica Općine Dubrava i Kulturna udruga sv. Martin.

Ilustracija NATJEČAJ JE OTVOREN DO 1. TRAVNJA, A MOGU SE PRIJAVITI VLASNICI OBITELJSKIH KUĆA Za “zelene” izvore energije 1,3 milijuna kuna

Ondje će biti i Leto za djecu

– Investicija je većim dijelom financirana sredstvima Europske unije. Ovdje se održava i mala škola, vjerujem da će se održavati i Općinska vijeća i kino projekcije te Ljeto za djecu– istaknuo je Okroša te dodao kako sada sve udruge s područja općine imaju svoje prostore, ali ima i udruga koje nisu iskazale potrebu za ovim prostorom.

Radi se, podsjetimo, o radovima rekonstrukcije, nadogradnje i opremanja građevine javne i društvene namjene financira se putem europskih fondova iz Programa ruralnog razvoja. Ukupne vrijednost projekta iznosi 4,435.102,74 milijuna kuna, uz iznos potpore iz EU sredstava od 3,443.145,15 milijuna kuna i udjelom Općine Dubrava. Izvođač radova je tvrtka Polting iz Vrbovca, a ugovor o javnoj nabavi potpisali su općinski načelnik Tomislav Okroša i ispred tvrtke Polting Marijo Žunić.

– Drago nam je što će naša Dubrava, koja je staro kulturno mjesto bogate tradicije, dobiti takav centar, dakle središnje mjesto okupljanja svih građana – rekao je tada načelnik Okroša.

Zagrebačka županija nudi milijun kuna potpore za poticanje razvoja županijskog turizma ‘Pandemija će proći, a turisti će ponovno dolaziti. Zato podupiremo poduzetnike’

Kulturni centar, inače, namijenjen je mještanima, udrugama iz područja kulture, a građevina je prilagođena osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te je popratno uređen okoliš, pješačke površine i prilazni putovi. Predviđena je i višenamjenska dvorana, čitaonica i dvorana za prezentacije.

Radovi na domu u Grabercu

Prošlog je tjedna na sastanku vijeća Općine Dubrava donesena, pak, odluka o početku obnove društvenog doma u selu Graberec. Zagrebačka županija odobrila je lani Općini Dubrava bespovratna sredstva u iznosu od 70 tisuća kuna za sufinanciranje izrade projekta rekonstrukcije zahtjevne zgrade javne namjene u ovom selu, a pokreću se, osim toga, i radovi na postavljanju javne rasvjete na mjesnom groblju u Dubravi.

– Nastavljamo s projektima i ulaganjima u naša sela – kazao je načelnik T. Okroša.