Izbornik
Naslovnica Općine Stari Mikanovci
Teška nesreća

Srednjoškolac iskočio iz jurećeg vlaka u koji je zabunom ušao

Vlak
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Vlakom se 16-godišnji A.J. vraćao iz škole u Vinkovcima i pogreškom ušao u brzi vlak koji se ne zaustavlja sve do Strizivojne

Još uvijek su nepoznati svi detalji nesretnog slučaja, koji se dogodio u utorak oko podneva, u kojem je tinejdžer iz Starih Mikanovaca zadobio teške ozljede radi i hitno je prevezen u KBC Osijek. Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je kako je policija, oko 12.30 sati, dobila dojavu kako se na tračnicama na području Željezničkog kolodvora Stari Mikanovci nalazi ozlijeđena osoba.

Utvrdili su kako se radi o A. J. (16) koji se vlakom vraćao iz škole u Vinkovcima. Navodno je prilikom povratka kući greškom, umjesto u putnički, sjeo u brzi vlak koji se ne zaustavlja sve do Strizivojne. Kako ne bi toliko daleko otišao tinejdžer je iskočio iz vlaka u blizini kolodvora prilikom čega se i teško ozlijedio. Nesreća se dogodila u blizini obiteljske kuće gdje Antonio živi.

Nema očevidaca

- Za sada nitko precizno ne može reći što se dogodilo. Cijeli slučaj se još uvijek istražuje – rekao je Džigumović. Navodno nema očevidaca ovoga nesretnoga događaja, a niti strojovođa nije ništa primijetio nego su ih zaustavili tek u Novoj Gradiški. Mještani Starih Mikanovaca kažu kako se radi o učeniku prvog razreda srednje škole i mirnom djetetu. O težini zadobivenih ozljeda govori i podatak kako brzi vlak prometuje i brzinom do 160 km/h.

- Kroz stanicu prođe brzinom do 130 km/h osim ukoliko ga je signalizacija usporila. U svakom slučaju brzo se kretao. Mora i da vrata, ako je kroz njih iskočio, nisu bila dobro zatvorena prilikom polaska jer je njih nemoguće otvoriti kada se vlak pokrene – rekao nam je jedan od zaposlenika HŽ-a.