Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
Gunja

Svjesni smo koliko su rad i djelovanje udruga važni za našu općinu

Na ovogodišnjem Danu udruga koje djeluju u Gunji svoje aktivnosti i projekte predstavilo je 15-ak udruga koje djeluju na području Općine
1/5
Foto: Općina Gunja
Na Danu udruga sudjelovalo je njih 15-ak koje djeluju na području općine. Inače, Općina Gunja za financiranje rada i aktivnosti svojih udruga godišnje izdvaja oko 70 tisuća eura

U organizaciji Općine Gunja i ove godine održan je Dan udruga na kojem su svoj rad, projekte i ideje predstavili članovi udruga koje djeluju na području općine. I ove godine u organizaciji Dana udruga sudjelovale su i same udruge.

Za svakoga po nešto

– Bilo je ovo još jedno lijepo iskustvo gdje smo pokazali sve bogatstvo Gunje, ali i potencijale koje ona ima. Naime, u gotovo svim aktivnostima koje organiziramo kao općina veliku ulogu imaju upravo udruge koje sudjeluju na najrazličitije načine i čija je pomoć nemjerljiva. Neke od manifestacija bilo bi gotovo nemoguće organizirati bez njih – rekao je načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

Na Danu udruga bilo je zaista svega i svačega, a o interesu mještana govori i to da je manifestacija okupila više od 500 ljudi. Članovi udruga svojim su mještanima prezentirali svoj rad, projekte, a neke od njih pripremile su i raznorazne delicije za sve posjetitelje. Tako su članovi lovačke udruge kuhali čobanac, sportsko-ribolovna udruga Stari šaran pripremala je fiš i pečenu ribu, nautički klub Splav i udruga uzgajivača golubova visokoletača Tekir u ponudi su imali ćevape, pljeskavice, lepinje, članice Udruge umirovljenika su pekle lepinjice, članice KUD-a gojtane, članovi moto kluba Cvelf pekli su kobasice, jaja i pomfrit, žene iz udruge Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske u ponudi su imale bureke, sirnice, baklave, udruga Zvjezdice i udruga Zlatne niti Gunje nudile su kolače. Nudilo se i točeno pivo, vino i sokovi. Članovi DVD-a su dopremili kamion sa svom opremom.

– Sve što je bilo u ponudi od hrane i pića bilo je besplatno za mještane jer je općina na sebe preuzela financiranje. Članovi udruge su u sve što se radilo i pripremilo uložili svoj rad – istaknuo je Gutić.

Način zahvalnosti

Na Danu udruga Lovačka udruga izložila je vrijedne trofeje, a članice KUD-a narodnu nošnju našeg kraja i ručni rad. Na poziv članica udruge Zlatne niti Gunje na obilježavanju Dana udruga bile su i vezilje iz Cerne i Račinovaca. Kako već biva na takvim događanjima, sve je to bilo popraćeno tamburaškom glazbom. O interesu udruga za ovakvu manifestaciju govori i podatak da je na Danu udruga sudjelovalo 15-ak udruga koje djeluju na području Općine. Inače, Općina Gunja za financiranje rada i aktivnosti svojih udruga godišnje izdvaja oko 70 tisuća eura.

– S obzirom na visinu proračuna, radi se o znatnim sredstvima. Mi u općini svjesni smo koliko je njihov rad i djelovanje važno za općinu, što su nam pokazali bezbroj puta, tako da je ovo način da im zahvalimo, ali i pokažemo koliko cijenimo njihov rad i sve njihove aktivnosti – zaključio je Gutić.

Kod smještaja djece u Gunji prednost će imati djeca iz Gunje, tako da se očekuje da se sva djeca iz Gunje, koja su sada u privatnom vrtiću u susjednom selu, presele u novoizgrađeni vrtić GUNJA Očekujemo da će vrtić biti otvoren u rujnu iduće godine Nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopljen je ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, koji je ubrzo krenuo u realizaciju projekta Pokrivanjem LED rasvjetom smanjit će potrošnju energije i opterećenje u trafostanici Ukupno će biti postavljeno 111 novih LED svjetiljki, a naknadno njih još 108 Načelnik Općine Gunja Ante Gutić OPĆINA GUNJA Prvi put imat ćemo vrtić, ali gospodarstvo je najveći problem