Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
UREĐENJE NASELJA

U povodu Uskrsa Gunja prigodno ukrašena

Foto: Općina Gunja
Uređenju naselja razveselili su se brojni mještani, a pozitivno su prihvatili i minitržnicu

Na nekoliko lokacija u Gunji su u povodu blagdana Uskrsa postavljeni i prigodni ukrasi i dekoracije, a sve s ciljem stvaranja ugođaja pred kršćanski blagdan.

Nastavljaju se radovi na uređenju infrastrukture U tri jedna pripremljena dokumentacija i asfaltirana Ulica Bjeloševci, projekt vrijedan gotovo 800.000 kuna

Tako su u dijelu naselja koje mještani nazivaju Selo, kod etno parka, postavljena uskrsna jaja, rode i – na radost djece – jedan manji dinosaur. Razmišljalo se i o starijim mještanima kojima je daleko ići do tržnice u naselju pa su u tome dijelu Gunje postavljena i četiri drvena štanda. Tu mini tržnicu koriste domaći OPG-ovi koji na njima, bez naknade, prodaju razne proizvode.

Na postavljenim štandovima organizirana je i besplatna podjela rasada povrća zainteresiranim mještanima.

– Uređenje i ukrašavanje naselja naišlo je na dobar odaziv kod mještana, isto kao i štandovi. Mještani više ne moraju ići u drugi dio sela udaljen tri kilometra, nego mogu većinu toga kupiti u blizini. Imamo još dva drvena štanda u pričuvi, postavit ćemo ih ako bude potrebe – rekao je načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

ČAZMA Novi kamion Komunalija vrijedan je 1,4 milijuna kuna

I u drugom dijelu Gunje, mještani ga nazivaju Stanica, također su postavljene prigodne uskrsne dekoracije. U povodu Uskrsa korisnicima projekta Zaželi pomoć u kući dijeljena su domaća jaja, a onima koji slave Uskrs i boje i čestitke. Mještanima je podijeljen i najnoviji broj lokalnog glasila Gunjanka, a Udruga ribara Stari šaran mještanima podijelila 180 kilograma ribe.