Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Nastavljaju se radovi na uređenju infrastrukture

U tri jedna pripremljena dokumentacija i asfaltirana Ulica Bjeloševci, projekt vrijedan gotovo 800.000 kuna

Foto: Općina Gunja
Posebno raduje zadovoljstvo mještana koji žive u ovoj ulici i koji su se u samo jednom danu, a toliko je trajalo asfaltiranje, riješili dugogodišnjeg blata, ističe A. Gutić

Kako su iz Općine Gunja i najavljivali, asfaltiranje ulice Bjeloševci u Gunji završeno je prije Uskrsa. Riječ je o jednoj od neasfaltiranih ulica u Gunji koja je ukupne dužine oko 500 metara. Od toga je na oko 370 metara ulice postavljen asfalt širine četiri metra dok je preostali dio ulice uži pa je i asfalt uži. Vrijednost projekta iznosi nešto manje od 800 tisuća kuna, od čega je 300.000 kuna osigurano iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dok su preostala sredstva osigurana u proračunu Općine.

GAREŠNICA Nastavlja se gradnja vodovoda u Dišniku i kroz Veliki Pašijan

Fondovi i proračun

– S ponosom mogu reći kako je cijeli projekt pripremljen i realiziran u tri tjedna. Samo asfaltiranje obavljeno je u jednom danu. Ipak, posebno raduje zadovoljstvo mještana koji žive u ovoj ulici što je i ona konačno asfaltirana tako da će u budućnosti moći normalno živjeti i ne razmišljati hoće li se uprljati blatom ili ne. Zadovoljni su i ostali mještani jer vide da se u selu radi i uređuje – rekao je načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

Podsjeća i kako su tijekom njegova mandata do sada asfaltirane tri ulice, ali i da je još devet ulica u Gunji neasfaltirano. Po riječima Gutića, radi se i na tome pa je tako za tri neasfaltirane ulice pripremljena projektna dokumentacija i građevinska dozvola.

ČAZMA Novi kamion Komunalija vrijedan je 1,4 milijuna kuna

– Do kraja tekuće godine planiramo asfaltirati još dvije ulice, dok ćemo preostale neuređene ulice asfaltirati do kraja 2023. ili najkasnije do proljeća 2024. godine. Kao i do sada, tražit ćemo i za te projekte sredstva od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, a dio ćemo osigurati iz proračuna Općine – istaknuo je Gutić.

Podsjetio je i kako poslije poplave, koja je Gunju i okolna sela pogodila u svibnju 2014. godine, uopće nisu uređivane i asfaltirane ulice koje nisu imale asfalt. Isto tako, nisu rađeni ni nogostupi po naselju koji su ostali oštećeni ili zaboravljeni. Prema riječima Gutića, asfaltom su presvlačene samo neke od ulica na kojima je već bio postavljen asfalt tako da je ovaj posao čekao sve do sada. Slijedom toga općinske vlasti su realizirale i projekt asfaltiranja nogostupa u ulici Vladimira Nazora u dužini od tri kilometra, dok su preko jednog kilometra nogostupa u Ulici braće Radić betonirali vlastitim sredstvima.

Uređenije naselje

– Dolaskom na mjesto načelnika zatekao sam mnogo problema, nedostatak sredstava kao i mnogo toga neodrađenoga, poput tih ulica, nogostupa, zapuštenih travnatih površina i slično. Tijekom protekle četiri godine puno smo toga napravili te je Gunja iz dana u dan sve uređenija. Vide to i sami mještani – rekao je Gutić.

GRADU ĐAKOVU 296.500 KUNA Gradit će se dječje igralište u Selcima Đakovačkim

Najavio je i kako odmah poslije Uskrsa s radom započinje traktor i kosilica koju je Općina kupila, a koji će se koristiti za košenje javnih travnatih površina po naselju poput parkova, prostora ispred obiteljskih kuća kao i za uređenje kanala. Po riječima načelnika Gutića, stavljanje u pogon traktora i kosilice značit će puno za ljepši i uređeniji izgled naselja, ali i pomoći prije svega starim i nemoćnim mještanima koji sami ne mogu urediti javne prostore ispred svojih kuća.