Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Nastavlja se gradnja vodovoda u Dišniku i kroz Veliki Pašijan

Foto: GAREŠNICA
Voda Garešnica brine se da bude dosta pitke vode i da ona bude kvalitetna, kaže T. Presečan

Tvrtka Voda Garešnica zadužena za opskrbu vodom Grada Garešnice i susjedne općine Hercegovac ne propušta priliku za napredovanje pa su tako prošle godine u rad pustili novi zamjenski zdenac, a izveli su i još jedan rezervni. Briga te tvrtke usmjerena je u prvom redu na osiguravanje dovoljnih količina pitke vode za opskrbu građana i tvrtki s tog područja, ali i na daljnja ulaganja u širenje vodoopskrbne mreže.

PRIJAVITI SE MOGU GRADOVI I ŽUPANIJE DO ISTEKA SREDSTVA Za projektnu dokumentaciju do 280.000 kuna

– Uz nove zdence izvršili smo i sanaciju i zatvaranje starih zdenaca čiji je kapacitet pao i koji nisu više u upotrebi. Stalnim ulaganjima u nove zdence osiguravamo dovoljne količine vode i redovitu opskrbu građana i tvrtki, a važno je reći i da konstantno nadziremo kvalitetu vode. Prije nekoliko godina u suradnji s Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije riješili smo problem s količinom arsena u vodi, koja nije odgovarala novim europskim regulativama, tako da garešnička voda danas zadovoljava sve propisane parametre – objasnio je rukovoditelj Vode Garešnica Tomislav Presečan. Inače, na dnevnoj bazi potrošačima s tog područja isporuči se oko 1000 m3 vode.

U prošloj je godini počela gradnja vodovoda u Dišniku, u kojem je sagrađeno oko pet kilometara cjevovoda, što je otprilike polovica planirane dužine. Radovi na gradnji vodovoda u tom naselju nastavit će se ove godine, a kad bude gotov, na njega će se priključiti 140 korisnika za koje je osiguran besplatan priključak.

U tijeku je izgradnja osnovne škole vrijedne 17,8 milijuna kuna Osnovci iz Luke od jeseni će na nastavu ići u jednoj smjeni

Ove godine nastavit će se i gradnja vodovoda Velika Trnovitica – Garešnica, koji je stigao do ulaza u Veliki Pašijan. U izradi je projektna dokumentacija za vodovod u Malom Pašijanu, za glavni dovodni cjevovod Zdenci – Hercegovac, za vodovod kroz Tomašicu, Kajganu i Klokočevac, za vodovod u Kajganskoj ulici u Brestovcu te za vodovod u Ladislavu.