Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U tijeku je izgradnja osnovne škole vrijedne 17,8 milijuna kuna

Osnovci iz Luke od jeseni će na nastavu ići u jednoj smjeni

Foto: Zagrebačka županija
U novoj školi moći će se organizirati i produženi boravak

Od nove školske godine učenici Luke nastavu će pohađati u jednoj smjeni. U tijeku su radovi na gradnji nove osnovne škole u toj općini vrijedni 17,8 milijuna kuna, a njih u cijelosti financira Zagrebačka županija.

NA REDU SU LIPOVAC I ERVENICA Ugovori o javnoj nabavi za sustave navodnjavanja

Nova škola itekako potrebna

– S obzirom na stanje postojeće škole, u Zagrebačkoj županiji ne postoji mjesto kojem je nova škola potrebnija od općine Luka. Na gotovo 2000 metara kvadratnih ovdje po svim standardima gradimo školu za jednosmjensku nastavu u kojoj će se moći organizirati produženi boravak – u obilasku radova rekao je zagrebački župan Stjepan Kožić i podsjetio da je nova škola u Luki dio od 140 milijuna kuna vrijednog financijskog paketa koji Županija u ovom trenutku ulaže u objekte u školstvu. Među najvećim investicijama, uz školu u Luki, su i sportske dvorane u Klinča Selima i Bedenici, dogradnja škole i dvorane u Pušći te dogradnja osnovne škole u Pisarovini. Osnovna škola u Strmcu je ljetos, podsjetimo, teško stradala u požaru, nakon čega se intenzivirala rasprava o novom objektu škole koju trenutačno pohađa oko 200 učenika, a dograđena osnovna škola u Pisarovini uključuje četiri nove učionice te proširenje prostora knjižnice. Osim toga, u toj se školi osiguravaju i primjereni uvjeti za produženi boravak. Županija u taj projekt ulaže 3,1 milijun kuna.

– Ovim investicijama uskoro se pridružuje i nova područna škola u Strmcu i sportska dvorana u Graberju Ivaničkom, u kojem će uskoro početi radovi – dodao je Kožić, istaknuvši kako su te dvije investicije jedine za koje Županija u izgradnji ima partnere, gradove Svetu Nedelju i Ivanić-Grad.

RAVNATELJ FOTEZ: Pitomači treba novi Dom zdravlja

U obilasku radova sudjelovao je i načelnik općine Luka Darko Kralj, on je dodao kako u Luki od posljednjeg popisa stanovništva broj stanovnika raste i da je nova škola itekako potrebna, a ravnateljica OŠ Luka Renata Meglić istaknula je kako se djeca i nastavnici raduju školi i iščekuju novu školsku godinu kada će se iz 110 godina stare škole preseliti u potpuno novu.

U K. Selima nova dvorana

Ranije je, podsjetimo, župan Kožić obišao i Klinča Sela, gdje se radi na 21,5 milijuna kuna vrijednoj sportskog dvorani. Nova osnovna škola sagrađena 2016. godine do kraja ove godine dobit će modernu dvoranu s borilištem dimenzija 20x40m te gledalištem s 300 fiksnih sjedećih mjesta.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Vukovarsko-srijemskoj županiji Premijer Plenković posjetio silos i pretovarnu luku vukovarske tvrtke VUPIK

– Ni jedna županija u Hrvatskoj ne ulaže toliko sredstava u poboljšanje kvalitete obrazovanja kao što to čini Zagrebačke županija – naglasio je tom prilikom Kožić dodavši da je oko 62 milijuna kuna uloženo u energetsku obnovu, a od čega je 27 milijuna kuna iz EU fondova.