Izbornik
Naslovnica Općine
Ukupna investicija vrijedna je nešto više od 63,2 tisuće eura

Uređuju parkiralište nogometnog kluba, obnavljaju zgradu općine

OPĆINSKO VIJEĆE Čak 12 udruga dobilo je 20.000 eura, a o tome je odlučeno na 19. sjednici
1/2
Foto: Općina Dubrava
Energetska obnova očekuje i Vatrogasni dom, najavljeno je na 19. sjednici Općinskog vijeća Dubrave

Vijećnici Općinskog vijeća Dubrava odradili su već 19. sjednicu u ovom sazivu, a na dnevnom redu našle su se razne točke, od tehničkih o izvršenju određenih programa pa do upisa djece u vrtić. Osim toga, vijećnici su donijeli i nekoliko odluka kojima se podiže standard po općinskim naseljima. Također, nastavljaju se i radovi na adaptaciji općinske zgrade, kako je istaknuto na sjednici, a slijedi i vanjsko uređenje postavljanjem fasade te nove PVC stolarije. Ukupna investicija vrijedna je nešto više od 63,2 tisuće eura, a načelnik Općine Dubrava te saborski zastupnik Tomislav Okroša naglasio je kako se radi o sveobuhvatnim radovima koji se polako približavaju svome kraju.

Više sredstava za udruge
Nogometni klub Dubrava dobit će uređeno parkiralište na kojem slijedi asfaltiranje i iscrtavanje gotovo 50 parkirališnih mjesta, čime će infrastruktura na sportskom centru biti zaokružena u jednu cjelinu. Općina je za ovu namjenu osigurala 66,2 tisuće eura, a kako je istaknuo izvjestitelj Antonio Badrov, projekt je apliciran na natječaj Ministarstva graditeljstva.

– Isto tako odabrali smo izvođača radova na oštećenom Društvenom domu u Kostanju, gdje očekujemo sto posto financiranja iz Fondova – kazao je Okroša te dodao kako u skoroj budućnosti energetska obnova očekuje i Vatrogasni dom u Zvekovcu.

– Najprije ćemo završiti proces legalizacije cijelog objekta, a nakon toga i sveobuhvatnu energetsku obnovu doma – istaknuo je.

U prostorijama Kulturnog centra u Dubravi održano je i svečano potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava udrugama na temelju javnog poziva u 2023.

Sredstva će tako dobiti 12 udruga s područja općine, za što je osigurano gotovo 20 tisuća eura.

Općina često pokrovitelj
– Dvanaest udruga ove je godine ostvarilo pravo na sufinanciranje svojih programa i projekata iz proračuna Općine. Čestitam svim udrugama na ostvarenim sredstvima i zahvaljujem im na nesebičnom i požrtvovnom radu, ne samo za ovu nego i za sve prošle godine. Udruge podižu društveni, zdravstveno-socijalni i humanitarni karakter naše Dubrave na jednu višu razinu. Općina je ove godine osigurala nešto više sredstava za sve udruge, a često je pokrovitelj brojnih manifestacija mimo ovih sredstava, kao što smo bili pokrovitelji uskrsne izložbe u Dubravi – rekao je načelnik Okroša, koji je naglasio i kako brojne udruge obogaćuju i društveni život u Dubravi.

Obitelji se obvezuju da neće odjaviti prebivalište s područja Popovače pet godina od dana stjecanja poticaja Gotovo 4000 eura poticaja za 19 obitelji u Popovači radi osiguravanja “krova nad glavom” Sredstva za prvu nekretninu: Želimo da ovdje stvaraju obitelji U planu je obnova Starog grada Dubovca u kojem treba urediti prostore koji nisu u funkciji, zeleni pojas oko Starog grada s elementima zelene i plave infrastrukture, kao i prilaznu cestu Starom gradu Financijski mehanizam osmišljen za gradove Karlovcu na raspolaganju 33 mil. eura; gradit će bazen, restoran... U projektu je u svim fazama sudjelovalo više od sto žena, a uslugu je koristilo više od 300 krajnjih korisnika Nositelj projekta “Za snažnije žene i kvalitetniju starost” je Općina Klis Projekt Zaželi zaposlio je 29 žena koje su skrbile za 174 korisnika