Izbornik
Naslovnica Općine Tisno
Javna prezentacija idejnog rješenja za plažu Jazine 2

Veliki projekt: izgradit će plažu u obliku elipse na preko 15 tisuća kvadrata

plaža u Tisnom
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Prema prvim procjenama realizacija projekta koštat će između 5 i 7 milijuna kuna

Javna prezentacija idejnog rješenja za plažu Jazine 2 zakazana je za petak, 15. prosinca s početkom u 16 sati u prostorijama općine, stoga načelnik općine Tisno Ivan Klarin poziva sve građane da se odazovu i daju svoje prijedloge.

Nova plaža protezat će se na preko 15 tisuća kvadrata, a prema prvim procjenama koštat će između 5 i 7 milijuna kuna.

-  Idejno rješenje projekta nove plaže na Jazini uglednog splitskog arhitekta Dinka Peračića građanima predstavljamo u petak, 15. prosinca. Riječ je o projektu kojeg namjeravamo realizirati što prije, s obzirom da izgradnjom novog hotelskog kompleksa Utkino spa i lifestyle resorta u uvali Jazina imamo potrebe povećanja plažnog kapaciteta. Kao što smo i obećali građanima, razradili smo ideju izgradnje moderne i nove plaže sa svim potrebnim sadržajima, od parkinga, ugostiteljskih objekata, do sportskih i sadržaja za najmlađe – kazao je načelnik Klarin za ŠibenikIN.

Projektom nove plaže bit će izgrađena najveća plaža na području općine Tisno koja će moći primiti 1500 ljudi. Arhitekt Peračić zamislio je plažu u obliku elipse kako bi bila zaštićena od vremenskih utjecaja, a bit će izgrađena i više od kilometra duga šetnica.

Klarin je rekao da projekt namjeravaju aplicirati i na EU fondove i državne natječaje, a osigurat ćemo i proračunska sredstva kako bi što prije krenuli s realizacijom.