Izbornik
Naslovnica Općine
Općina Vir uručila roditeljima učenika rješenja o jednokratnim potporama

Više od pola milijuna kuna za školsku opremu virskih učenika

Foto: Vir
Za sve roditelje čija djeca pohađaju vrtić na Viru korištenje besplatnog vrtića velika je i financijski olakšavajuća činjenica – rekao je načelnik Kapović

Nakon studenata i potpisivanja stipendijskih ugovora na red su došli virski učenici, odnosno njihovi roditelji, kojima su uručena rješenja o jednokratnim potporama za nabavu školske opreme. U pojedinačnom iznosu od 2500 kuna pozitivno je riješeno 217 od 231 prispjelog zahtjeva otočana pa je potpisivanje i uručenje rješenja održano na Trgu svetoga Jure kako bi se izbjegle gužve i nepotrebno čekanje. Ukupno je Općina Vir za ovu namjenu izdvojila čak 542.500 kuna – izvijestili su iz virske lokalne uprave.

Akcija “Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu” “Pomozimo sagraditi dom sedmeročlanoj obitelji u Sibiću”

Besplatan vrtić

– Kada smo prije 17 godina počeli s potporama za nabavu školske opreme, one su iznosile 500 kuna, ali obećali smo kako ćemo ih povećati kada i koliko budemo mogli. Ponosni smo na činjenicu kako iznos potpora sada iznosi 2500 kuna, no to i nije najvažnija općinska potpora prema našoj djeci i stanovnicima otoka – kazao je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, koji je u društvu predsjednika Općinskog vijeća Rajka Radovića, zamjenika načelnika Antonija Vučetića, pročelnica i pročelnika općinskih upravnih odjela te direktora komunalnih poduzeća došao pozdraviti roditelje učeničke djece.

– Besplatan vrtić još je jedna činjenica na koju smo ponosni. Komercijalna mjesečna cijena vrtića iznosi 2500 kuna po djetetu, odnosno 30.000 kuna godišnje. Za sve roditelje čija djeca pohađaju vrtić na Viru korištenje besplatnog vrtića velika je i financijski olakšavajuća činjenica – dodao je načelnik Kapović potvrđujući da je podrška roditeljstvu, odgoju i obrazovanju trajna stavka u virskom općinskom proračunu.

GRAD SLATINA PODUPIRE OBITELJI ISPLATOM POTPORA ZA NOVOROĐENČAD U 2020. rođeno 26 djece više nego 2019.

Pored toga otok je u cijeloj Hrvatskoj postao poznat i po dosljednom provođenju pronatalitetne i socijalne politike, pa su ga posljednjih dvadesetak godina obilježili pozitivni i u Hrvatskoj nezabilježeni demografski procesi.

– Nekad su se ljudi rugali činjenici da netko živi na Viru, ali sada to više nije slučaj. Danas su zavidni zbog naših i vaših postignuća, no do toga nismo došli slučajno ni preko noći. Trebala nam je vizija i puno rada tijekom proteklih 17 godina – još je poručio Kapović.

Uz potpore i poklon-paketi

Potpisivanje rješenja provedeno je u organizaciji Upravnog odjela za opće, pravne poslove i lokalnu samoupravu Općine Vir i pročelnika Hrvoja Rukavine, a poklon-pakete iz promotivne kampanje I love Vir s kišobranom, novim primjerkom Virskog lista i drugih časopisa, kapom, šalicom, olovkom i stolnim kalendarom roditeljima su podijelili direktor Turističke zajednice Općine Vir Srđan Liverić i direktorica destinacijske kompanije Vir turizam Kristina Perić, izvijestili su iz virske lokalne uprave.