Izbornik
Naslovnica Općine
Jedan od prioriteta u radu općinske vlasti u Gunji

Za asfaltiranje ostaje još šest ulica u kojima živi veći broj ljudi

storyeditor/2024-02-23/IMG_6206.jpg
1/5
Foto: Općina Gunja Na početku mandata aktualnog načelnika bilo je čak 13 neasfaltiranih ulica u Gunji. U njima žive obitelji s djecom
Još dvije ulice u Gunji konačno dobivaju asfalt. Tempo i dinamika budućih radova ovise o prije svega o novcu pri čemu su sredstva iz proračuna Općine nedovoljna da to odrade sami

U Općini Gunja nastavljaju s projektima asfaltiranja ulica pa je tako na red došlo i asfaltiranje ulica Ivana Gundulića i Dobriše Cesarića. Prema riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića, projekt izgradnje pristupne ceste u Ulici Dobriše Cesarića do budućeg muslimanskog groblja vrijedan je više od 180 tisuća eura pri čemu je kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurano 70.000 eura.

Važni projekti

Kada je riječ o projektu rekonstrukcije nerazvrstane ceste u Ulici Ivana Gundulića u Gunji, ukupna vrijednost radova iznosi preko 70.000 eura, a sufinanciranjem je osigurano 21.000 eura. Završetak projekta prema ugovoru s Ministarstvom najkasnije je do 31. ožujka 2024. godine. Projekt je u fazi provedbe.

– Riječ je o važnim projektima za Gunju jer ni poslije poplave i obnove koja je uslijedila niz ulica u Gunji nije bio asfaltiran i uređen kako treba. Mještani su se morali probijati kroz blato da bi došli do asfalta, što je posebno nezgodno tijekom jesenskih mjeseci i u dane kad kiši – rekao je Gutić.

Na početku mandata aktualnog načelnika bilo je čak 13 neasfaltiranih ulica u Gunji. U njima žive obitelji s djecom
Foto: Općina Gunja Na početku mandata aktualnog načelnika bilo je čak 13 neasfaltiranih ulica u Gunji. U njima žive obitelji s djecom

Kada je Gutić postao načelnik Općine Gunja, bilo je čak 13 ulica koje su bile neasfaltirane, a u kojima su živjele obitelji s djecom. Upravo stoga je već od preuzimanja vlasti asfaltiranje tih ulica postalo jedan od prioriteta u radu općinske vlasti.

– S ove dvije ulice, kada ih završimo, ukupno će biti sedam asfaltiranih ulica koje smo odradili otkako sam postao načelnik. Ostaje nam za asfaltirati i urediti još šest ulica na području općine u kojima živi neki veći broj ljudi. Idealno bi bilo kada bismo sve to uspjeli završiti tijekom 2025. godine, ali tu ne ovisi sve o nama – pojašnjava Gutić.

Novac je presudan

Naime, tempo i dinamika budućih radova ovise o prije svega o novcu pri čemu su sredstva iz proračuna Općine nedovoljna da to odrade sami. Upravo zato prinuđeni su pratiti sve moguće natječaje i aplicirati na njih kako bi osigurali neophodna sredstva za sufinanciranje radova.

– Među neasfaltiranim ulicama imamo i jednu koja vodi do crpne stanice Konjuša u blizini nasipa kod rijeke Save. To je dio gdje svoj interes imaju i Hrvatske vode i Hrvatske šume pa nam je plan da sredstva za radove osiguramo s tri strane, odnosno da nam pomognu i te dvije državne tvrtke koje tamo imaju svoj interes i koje također koriste tu ulicu. Kad bismo uspjeli u planovima, a nadam se da hoćemo, bio bi to veliki uspjeh za nas kao i cijelu Općinu Gunju jer bi tada konačno posao asfaltiranja cesta bio završen – zaključio je Gutić.

storyeditor/2024-02-22/b_slager_turizam_smz__1_.jpg 160.000 eura u 2024. za mala gospodarstva koja obavljaju turističku djelatnost Sisačko-moslavačka županija uvodi nove bespovratne potpore za turizam storyeditor/2024-02-23/PXL_130422_92976852.jpg Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i socijalno ugrožene osobe Grad Osijek povećao uskrsnice, a dobit će ih oko 10.000 umirovljenika U Virovitici je otvorena "Banka hrane" na području Virovitičko-podravske županije Za područje županije Otvorena "Banka hrane" u Virovitici - cilj je doniranje kao alternativa bacanju