Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
160.000 eura u 2024. za mala gospodarstva koja obavljaju turističku djelatnost

Sisačko-moslavačka županija uvodi nove bespovratne potpore za turizam

storyeditor/2024-02-22/b_slager_turizam_smz__1_.jpg
1/2
Foto: SMŽ U SKLOPU ovoga projekta korisnici će moći proširiti i unaprijediti svoju turističku ponudu

Sisačko-moslavačka županija za 2024. godinu uvodi nove bespovratne potpore u okviru projekta "Turizam plus u Sisačko-moslavačkoj županiji". Projekt je namijenjen subjektima malog gospodarstva koji obavljaju turističku djelatnost, OPG-ovima koji pružaju turističke usluge, seoskim domaćinstvima, privatnim iznajmljivačima soba i registriranim proizvođačima vina s ciljem unapređenja standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata.

U sklopu ovoga projekta korisnici će moći proširiti i unaprijediti svoju turističku ponudu, odnosno opremiti wellness i spa zone, ugraditi bazene, saune, razne sportsko-rekreacijske i zabavne sadržaje, igraonice, kušaonice i slično, ali i uložiti u marketinške aktivnosti radi jačanja tržišne vidljivosti.

U SKLOPU ovoga projekta korisnici će moći proširiti i unaprijediti svoju turističku ponudu
Foto: SMŽ U SKLOPU ovoga projekta korisnici će moći proširiti i unaprijediti svoju turističku ponudu

Ukupna planirana sredstva za provedbu ovoga projekta iznose 160.000 eura, novac je osiguran u proračunu Sisačko-moslavačke županije za 2024. godinu, a bespovratne potpore dodjeljivat će se putem javnog poziva.

Iz Županije su istakli kako je tijekom 2023. godine u Sisačko-moslavačkoj županiji ostvareno 68.647 turističkih noćenja, što je 4,84% više nego u 2022. godini kada je ostvareno 65.78 noćenja turista. Ujedno, Županija će ove godine sufinancirati uređenje i opremanje kupališta i rekreacijskih zona u Donjim Kukuruzarima, Sunji i Letovaniću, nakon što je prošle godine sufinancirala uređenje i opremanje plaže u Hrvatskoj Dubici. U svrhu što kvalitetnije turističke ponude Županija će ove godine sufinancirati i projekte Turističke zajednice SMŽ-a s ukupno 70.000 eura. 

U Virovitici je otvorena "Banka hrane" na području Virovitičko-podravske županije Za područje županije Otvorena "Banka hrane" u Virovitici - cilj je doniranje kao alternativa bacanju storyeditor/2024-02-23/novi_parking.jpg Na javnim površinama 1400 parkirališnih mjesta Grad širi naplatu parkiranja ispred Sveučilišta Sjever storyeditor/2024-02-22/PXL_190224_110352598.jpg Dionica od Vučevice do Kaštela ima tunel od 2525 m, tri nadvožnjaka, dva vijadukta 'Radovima na tunelu Kozjak kreće megaprojekt novog ulaza u Split'