Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Na javnim površinama 1400 parkirališnih mjesta

Grad širi naplatu parkiranja ispred Sveučilišta Sjever

storyeditor/2024-02-23/novi_parking.jpg
Foto: PARKIRALIšTE U KOPRIVNICI/ILUSTRACIJA Odluka o naplati parkiranja u Čardi i na Trgu dr. Dolinara vrijedit će vrlo brzo nakon što je usvoji Gradsko vijeće i objavi Glasnik grada

Gradske vlasti u Koprivnici odlučile su proširiti zone u kojima se naplaćuje parkiranje pa će biti obuhvaćene još neke ulice u gradu.

Tako će se na dnevnom redu iduće sjednice Gradskog vijeća Koprivnice naći i izmjena i dopuna odluke o naplati parkiranja na javnim gradskim površinama.

Prema tom prijedlogu o kojem će u konačnici odlučivati gradski vijećnici, parkiranje će se uvesti na početku Ulice Čarda (ispred poslovnih prostora i kafića, nasuprot ulaza u Kampus) te na Trgu dr. Žarka Dolinara, pokraj ulaza u Kampus, odnosno Sveučilište Sjever (prostor bivše vojarne).

Te dvije ulice, prema prijedlogu odluke, uvrstit će se u II. zonu naplate u kojoj je cijena parkiranja 0,40 eura po satu. U I. zoni (šire središte Koprivnice) cijena je 0,60 eura.

Izmjenom odluke i uvođenjem naplate parkiranja u tim ulicama studentima i zaposlenicima Sveučilišta Sjever te korisnicima poslovnih prostora bit će omogućena povlaštena mjesečna parkirna karta.

– Pravo na mjesečnu povlaštenu parkirališnu kartu ima svaka fizička osoba koja je student, djelatnik Sveučilišta Sjever ili korisnik poslovnih prostora na Kampusu Sveučilišta Sjever te vlasnik ili korisnik poslovnih prostora ispred parkirališta na početku Ulice Čarda – kažu u Gradskoj upravi.

Odluka o naplati parkiranja u Čardi i na Trgu dr. Dolinara vrijedit će vrlo brzo nakon što je usvoji Gradsko vijeće i objavi Glasnik grada. Točnije, stupit će na snagu osmog dana od objave u Glasniku Grada, a to bi moglo biti do kraja ožujka.

Prema podacima potkraj listopada lani, na području Koprivnice bilo je ukupno oko 1400 označenih parkirališnih mjesta. Od toga je na javnim površinama točno 1025, a u koncesiji Komunalca, dakle pod naplatom, oko 230 parkirališnih mjesta.

Ove godine Komunalac planira ostvariti ukupne poslovne prihode u iznosu od 9,76 milijuna eura. Od toga, na sektor informatike i podrške korisnicima – u što spada i naplata parkinga – otpada oko 523.000 eura planiranih prihoda. To je više nego lani.

storyeditor/2024-02-26/pisanice.jpg Pravo na uskrsnicu imaju svi oni s prebivalištem u Svetoj Nedelji Uskrsnice rastu s 35 na 50 eura, cenzus podignut na 465 eura storyeditor/2024-02-23/zgb_b_fo.jpg Završen spoj s državnom cestom D1 U gospodarskoj zoni u općini Luka asaltirana cesta: Ovo je donedavno bio poljski put storyeditor/2024-02-23/foto_nenad_milic.jpg Baranja ima podjednak broj sunčanih sati kao i Hvar Winter Wine & Walk okupio 150 sudionika koji su se šetali i degustirali