Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Završen spoj s državnom cestom D1

U gospodarskoj zoni u općini Luka asaltirana cesta: Ovo je donedavno bio poljski put

storyeditor/2024-02-23/zgb_b_fo.jpg
Foto: Zagrebačka županija U obilasku radova župan Stjepan Kožić istaknuo je kako je prometna infrastruktura jedan od nositelja gospodarskog razvoja, ponajprije u poduzetničkim zonama

Završeni su radovi na asfaltiranju ceste u gospodarskoj zoni u općini Luka. Riječ je o lokalnoj cesti koja je sredinom prošle godine prešla u nadležnost Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, a koja je od velike važnosti za poduzetnike koji djeluju na području općine.

Cesta će svojim planiranim koridorom u duljini od oko 1,2 kilometra povezati glavni cestovni pravac na području Općine Luka s državnom cestom D1. Nakon što je prethodno asfaltirano 500 metara, sada je riječ o dionici u duljini od 350 metara čija je vrijednost 200 tisuća eura.

– Ovo je donedavno bio poljski put, a sada je nova cesta. Odradili smo i nastavak gradnje i asfaltiranja preostalih 300-tinjak metara ceste, projektiranje mosta preko rijeke Krapine i u konačnici spoj na D1– rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Landeka, istaknuvši kako bi se time sav "teški" promet izmjestio iz centra općine, čime bi se povećala sigurnost u prometu. U obilasku radova župan Stjepan Kožić istaknuo je kako je prometna infrastruktura jedan od nositelja gospodarskog razvoja, ponajprije u poduzetničkim zonama.

– Nove investicije otvaraju nova radna mjesta, pune županijski proračun, a onda i Županija može dalje ulagati u gradnju škola, prometnica, kao i daljnji razvoj i opremanje zona koje privlače nove investicije. Koliko smo uspješni u poduzetništvu, možda najbolje pokazuje nedavno objavljen indeks razvijenosti svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, prema kojem se Zagrebačka županija ponovno nalazi u 4. najrazvijenijoj skupini, odmah iza Grada Zagreba – rekao je Kožić.

Načelnik općine Darko Kralj istaknuo je kako je uz prometnicu koja se gradi smještena gospodarska zona veličine 40 hektara, u kojoj je prva investicija već realizirana. Nove investicije su u najavi, što je od iznimne važnosti za sve stanovnike općine Luka.

storyeditor/2024-02-23/Otresnica_1.jpg Naselje Trušanci konačno dobilo asfalt Asfaltom rješavamo problem jer nećemo nasipavati kamen storyeditor/2024-02-26/samonb.jpg Samobor potiče bioraznolikost Posadili desetke stabala i postavili kućice za ptice storyeditor/2024-02-23/Fotka2.jpg Park na 15 hektara pokraj kompleksa bivše vojarne Građanima predstavljeno idejno rješenje jedinstvene Zelene oaze Čakovca