Izbornik
Naslovnica Općine Udruga općina
Stiglo 67 prijava

Za izgradnju reciklažnih dvorišta osigurano dodatnih 70 milijuna kuna

Udruga općina
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
Na javni poziv za građenje reciklažnih dvorišta od njegova otvaranja do sada stiglo je 67 prijava, a donesene su 42 odluke o financiranju u ukupnom iznosu od 110,3 milijuna kuna

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osiguralo je dodatnih 70 milijuna kuna EU sredstava za sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta. Javni poziv za sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta za jedinice lokalne samouprave objavljen je u ožujku ove godine i za tu namjenu bilo je osigurano 144,5 milijuna kuna kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Uslijed značajnog interesa prijavitelja Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osiguralo je i dodatna sredstva, izvijestili su iz Udruge općina.

Na internetskoj stranici Strukturni fondovi objavljene su stoga III. izmjene Poziva za građenje reciklažnih dvorišta kojima je vrijednost ovog Poziva povećana za dodatnih 70 milijuna kuna i sada iznosi 214,5 milijuna kuna. Prihvatljivi prijavitelji su sve jedinice lokalne samouprave, a javni poziv će trajati do iskorištenja sredstava. Inače na javni poziv za građenje reciklažnih dvorišta od njegova otvaranja do sada stiglo je 67 prijava, a donesene su 42 odluke o financiranju u ukupnom iznosu od 110,3 milijuna kuna. Ostale prijave se obrađuju.