Izbornik
Naslovnica Općine Pirovac 65 pregleda
Bespovratna sredstva

Za javnu rasvjetu odobreno 100 tisuća kuna

Pirovac rasvjeta
Foto: Općina Pirovac
Ministarstvo na ovaj podržava razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini

Općini Pirovac odobren je iznos bespovratnih sredstava od 100 tisuća kuna temeljem Programa podrške regionalnom razvoju kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Projektom se planira rekonstrukcija i modernizacija dijela javne rasvjete na području Općine Pirovac, a ukupan projekt je vrijedan 220 tisuća kuna.

Ovim godišnjim programom Ministarstvo podržava razvoj lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

- Ovo je nastavak suradnje koju ostvarujemo s različitim ministarstvima i zadovoljni smo da iz godine u godinu za različite projekte osiguravamo bespovratna sredstva. Projektima energetske učinkovitosti i u nadolazećim godinama ćemo pridavati značaj kao općina potpisnica inicijative europske komisije „Covenant of Mayors" s ciljem smanjenja udjela štetnih plinova za 20% do 2020. godine - rekao je načelnik Ivan Gulam, izvijestili su iz Općine.