Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
ODLUKU JE JEDNOGLASNO DONIJELO OPĆINSKO VIJEĆE

Za prvo dijete 5000, za treće čak 15 tisuća kuna rodiljne naknade

Foto: Općina Dubrava
Samo prošle godine su u općini Dubrava rođene čak 42 bebe, što je ujedno najviše od 2011. godine.

Općina Dubrava već dulji niz godina jača svoju demografsku politiku, a aktivno se trudi i zadržati svoje stanovništvo, te 
motivirati nove obitelji da se onamo dosele. Još jedan pozitivan potez zabilježen je tako i novom odlukom tamošnjeg Općinskog vijeća.

Pod predsjedanjem Ante Grizelja odradilo je prvu radnu sjednicu, a jedna od najvažnijih odluka, koja je donesena jednoglasno, ona je o povećanju rodiljnih naknada. Naknada za prvo novorođeno dijete tako iznosi pet tisuća kuna, za drugo 10.000 kuna, a za treće 15.000 kuna, dok za svako sljedeće dijete iznos ide za tisuću kuna kao plus na već spomenutih 15 tisuća kuna.

– Ovo je odluka kojom želimo pomoći našim mladim roditeljima. Nije možda presudna da se netko odluči na roditeljstvo, ali svaka mjera je dobrodošla – kazao je načelnik općine Tomislav Okroša koji je mjeru predložio.

Cilj nove odluke jest poboljšati natalitetnu sliku općine, koja ni do sada nije bila toliko loša s obzirom na to da je prošle godine zabilježen pravi ‘baby boom’. Točnije, samo prošle godine rođene su čak 42 bebe, što je ujedno najviše u posljednjih deset godina, odnosno od 2011. godine.

– Ovom odlukom Općina Dubrava postala je jedna od vodećih lokalnih samouprava po izdvajanju za rodiljne naknade – pohvalili su se u Općini.