Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
Fond za zaštitu okoliša sufinancira nabavu žutih kanti u Općini Gunja

Za sva kućanstva u Gunji osigurane kante za prikupljanje plastike

Foto: Općina Gunja
U Gunji se prve srijede u mjesecu odvozi papir, a druge srijede plastika. Bude li potrebno, postoji mogućnost da se odvoženje plastike i papira obavlja i učestalije

Općini Gunja odobren je projekt u okviru kojega je osigurana nabava kanti za kućanstva u kojima će se prikupljati plastika, kao i spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u edukativne svrhe namijenjenih djeci predškolskog i školskog uzrasta. Prema riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića, Općina se prijavila na javni poziv za nabavu komunalne opreme od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Svako kućanstvo u Gunji do sada je dobilo dvije kante, i to onu za prikupljanje mješovitog otpada, kao i kantu za prikupljanje papira. Sada će dobiti i treću kantu koja će služiti za prikupljanje plastike – rekao je Gutić.

Radi se o projektu ukupne vrijednosti gotovo 330.000 kuna od čega će Fond za zaštitu okoliša sufinancirati 80 posto procijenjenih i opravdanih troškova nabave, odnosno više od 260.000 kuna. Općina Gunja osigurat će preostali iznos.

Kako kaže Gutić, Općina je u međuvremenu provela i postupak javne nabave na kojem je odabran Gradatin d.o.o. iz Sesveta koji je 
bio i jedini prijavitelj.

– Očekujemo početkom iduće godine realizaciju projekta nabave komunalne opreme i spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u edukativne svrhe. Na građanima će od tada biti da otpad odvajaju u različite kante koje će potom Gunjanska čistoća odvoziti određenim danima u tjednu i mjesecu – rekao je Gutić.

Napomenuo je i kako se u Gunji prve srijede u mjesecu odvozi papir, a druge srijede plastika koja se do sada odlagala u vrećicama. Bude li potrebno, postoji mogućnost da se odvoženje plastike i papira obavlja i učestalije, što će procijeniti Gunjanska čistoća.