Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
OPĆINA DUBRAVA

Zagrebačka županija s 227.400 eura podržala općinske projekte

Županija sa 227.400,00 eura podržala općinske projekte
Foto: Općina Dubrava
Za uređenje gospodarske zone u Dubravi dodijeljeno je 40.000 eura, 80.000 namijenjeno je sufinanciranjima za predškolski odgoj i obrazovanje, 5500 eura za manifestacije od turističkog značaja...

Zagrebačka županija dodijelila je 3,5 milijuna eura vrijedne ugovore svojim gradovima i općinama za projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, EU fondovima te prometu i komunalnoj infrastrukturi. Među dobitnicima se našla i Općina Dubrava, čiji je načelnik Tomislav Okroša istaknuo odličnu suradnju Zagrebačke županije sa svim općinama i gradovima.

Novo ruho NK Zvekovac

– Zagrebačka županija postala je predvodnik u gospodarskom rastu i razvoju u cijeloj Republici Hrvatskoj. To nimalo ne čudi s obzirom na silan trud i rad naše županijske uprave te svih lokalnih čelnika – naglasio je Okroša.

Općina Dubrava ovom prigodom dobila je 227.400 eura, od kojih je 25.000 za projektno-tehničku dokumentaciju za projekt vanjskog uređenja zgrade Nogometnog kluba Zvekovac, projekt izgradnje košarkaškog igrališta, energetsku obnovu zgrade javne namjene te dogradnju tamošnjeg vatrogasnog doma. Za uređenje gospodarske zone u Dubravi koja je godinama zapuštena dodijeljeno je 40.000 eura, 80.000 namijenjeno je sufinanciranjima za predškolski odgoj i obrazovanje na ruralnom području Zagrebačke županije, 5500 eura za manifestacije od turističkog značaja, konkretno "Dubravafest" i biciklistički maraton te 3500 eura za održavanje 1. Dubravskog stočarskog sajma.

– Istaknuo bih i 43.000 eura za izgradnju ograde na mjesnom groblju u Dubravi te 30.000 eura za izgradnju vodovodne mreže na području općine – naveo je Okroša. U rekonstrukciju ide i nogometni teren u Dubravi, ukupna vrijednost projekta je nešto više od 450.000 eura, od čega je Općina od strane Ministarstva turizma i sporta ostvarila potporu od 300.000 eura.

– Vjerujem kako će naš stogodišnjak i svi polaznici škole nogometa uživati u još kvalitetnijim uvjetima te ostvarivati još bolje rezultate – naglasio je načelnik Okroša. U planu je rekonstrukcija glavnog terena, čime će klub dobiti potpuno novi travnjak i svu potrebnu opremu.

Povećanje proračuna

Općina Dubrava uspješno je aplicirala na Javni poziv za sufinanciranje projekata razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda koji je raspisalo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Pritom su dobivena sredstva u iznosu od 17.400 eura uz pomoć kojih će se financirati dječja oprema na projektu "Uređenje dječjeg igrališta – Park Šanac". Za školu engleskog, Male tamburaše i sportske aktivnosti Općina je osigurala 30.000 eura, a sredstva će se iskoristiti za provedbu projekta koji će znatno pridonijeti ravnopravnosti u pristupu kvalitetnom odgoju i obrazovanju.

Vijećnici Općinskog vijeća Dubrave jednoglasno su podržali rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji je s prvotnih 7,9 milijuna eura povećan na 9,2, što je povećanje za 15,6 posto. Najveći dio tog proračuna čini izgradnja i rekonstrukcija Dječjeg vrtića Dubrava, gdje radovi napreduju odlično. Projekt je to vrijedan više od 3,5 milijuna eura, a 2,3 milijuna su bespovratna sredstva.

storyeditor/2024-08-02/SLIKA_1__Opcina_Dubrava_nastavlja_s_mjerama_pomoci_ucenicima.jpg Donesena je i odluka o privremenom iseljavanju Dječjeg vrtića Dubrava zbog gradnje novog Nastavljaju s mjerama pomoći učenicima i ulaganjima u sport Udruga "Vrba" udovoljila je tako uvjetima s čak 11 šumskih cesta na području katastarskih općina Paruževac, Bađinec, Brezje i Novaki Udovoljili uvjetima Održavaju šumske i protupožarne prometnice Tim će sredstvima Općina Dubrava financirati dječju opremu na projektu "Uređenje dječjeg igrališta – Park Šanac" Nova oprema Više od 50.000 eura za novo ruho Parka Šanac