Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
STIPENDIJE OPĆINE GUNJA

Želimo pomoći učenicima, studentima kao i njihovim roditeljima

Stipendija za srednjoškolce iznosi 50 eura mjesečno, dok za studente stipendija iznosi 110 eura mjesečno
1/3
Foto: Općina Gunja
Općina Gunja ove je godine dodijelila 10 stipendija za srednjoškolce i 17 za studente

Općina Gunja nastavlja i dalje s praksom da učenicima srednjih škola kao i studentima s prebivalištem na području općine isplaćuje stipendije, odnosno školarine za školsku 2023./2024. godinu. Kako ističu iz Općine, do sada je zadržan broj stipendija, ali i da im je povećan iznos. Po riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića, radi se i 10 stipendija za srednjoškolce i 17 stipendija za studente koje će se dodjeljivati tijekom školske godine koja je počela. Inače, stipendija za srednjoškolce iznosi 50 eura mjesečno, dok za studente stipendija iznosi 110 eura mjesečno. Stipendije za studente isplaćuju se tijekom deset mjeseci, dok se stipendije za srednjoškolce isplaćuju devet mjeseci.

– Iz godine u godinu, koliko god situacija bila zahtjevna ili ne, trudimo se da pronađemo sredstva za isplatu stipendija. U tome smo uspjeli i ove godine te smo stipendije nešto i povećali. Riječ je o sredstvima koja će svakako biti od velike pomoći kako učenicima i studentima tako i njihovim roditeljima – rekao je Gutić.

Istaknuo je kako je osnovni preduvjet za dobivanje stipendija da studenti imaju status redovitih studenata kao i da imaju prebivalište na području općine.

– Trenutačno svi koji apliciraju za stipendije njih i dobiju jer imamo toliki broj srednjoškolaca i studenata. Ne gledamo trenutačno ni o tome radi li se o deficitarnim zanimanjima ili ne. Želimo pomoći svojim mještanima. Međutim, kada bi se povećao njihov broj, a mi bismo to jako voljeli, onda bismo svakako gledali da prednost imaju deficitarna zanimanja ili bismo pak uveli neki drugačiji način ocjenjivanja – rekao je Gutić. 

Na ovogodišnjem Danu udruga koje djeluju u Gunji svoje aktivnosti i projekte predstavilo je 15-ak udruga koje djeluju na području Općine Gunja Svjesni smo koliko su rad i djelovanje udruga važni za našu općinu Kod smještaja djece u Gunji prednost će imati djeca iz Gunje, tako da se očekuje da se sva djeca iz Gunje, koja su sada u privatnom vrtiću u susjednom selu, presele u novoizgrađeni vrtić GUNJA Očekujemo da će vrtić biti otvoren u rujnu iduće godine Nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopljen je ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, koji je ubrzo krenuo u realizaciju projekta Pokrivanjem LED rasvjetom smanjit će potrošnju energije i opterećenje u trafostanici Ukupno će biti postavljeno 111 novih LED svjetiljki, a naknadno njih još 108