Izbornik
Naslovnica Projekti
Međunarodni turnir u Feričancima

KK Nexe najtrofejniji klub u zaprežnom sportu u Hrvatskoj

1/5
Foto: CAI Feričanci
Uspjeh domaćih snaga u vožnji jednoprega, dvoprega i četveroprega

Zaljubljenici u konjički sport okupili su se proteklog vikenda na hipodromu u Feričancima gdje je održano međunarodno natjecanje CAI Feričanci 2023. u vožnji jednoprega, dvoprega i četveroprega. Natjecanje, koje je dio Međunarodne federacije za konjički sport, organizirao je Konjički klub Nexe.

Domaći natjecatelji postigli su uspjehe u svojim kategorijama, pa je tako Stjepan Ergović pobijedio u jednopregu na međunarodnoj razini i postao ukupni pobjednik turnira u svojoj kategoriji, a kako se turnir bodovao i za nacionalno prvenstvo postao je i prvak Hrvatske. Dario Dorušak je u konkurenciji dvoprega ostvario drugo mjesto, a Josip Zirn pobijedio je u kategoriji za mlade konje do šest godina. Zadnji dan turnira pak otvorio je devetogodišnji Ivan Dorušak i to revijalnom vožnjom preciznosti.

ŽUPANIJA je iznjedrila prepoznatljive natjecatelje, neki su godinama bili na tronu Mladi orači pokazali kako se lijepo može preorati parcela "Oračkim vještinama podučio me je pokojni dida. Ponosan sam na to"

Zahvaljujući ovim rezultatima, iako najmlađi, KK Nexe postao je ove godine najtrofejniji klub u zaprežnom sportu u Hrvatskoj.

„Ponosno mogu reći kako je ovogodišnji turnir CAI Feričanci 2023. nadmašio sva naša očekivanja. Pripreme za natjecanje su trajale par mjeseci i zaista sam ponosan na sav organizacijski posao koji smo odradili. Imali smo jako dobar odaziv na turnir pa smo tako mogli ugostiti domaće ekipe, kojih je bilo najviše, te momčadi iz Mađarske, Rumunjske i Srbije. U posljednje dvije godine Klub je uložio značajna financijska sredstva za nabavu opreme, uređenje ergele i hipodroma kako bi se osigurali najviši standardi u organizaciji samog natjecanja“, rekao je predsjednik konjičkog kluba Nexe Stjepan Ergović.