Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Biograd na Moru 86 pregleda
Regionalni dani EU fondova

Grad Biograd na Moru primjer je razvoja gospodarstva uz pomoć EU fondova

Gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Drugi po redu domaćin događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ je Biograd na Moru – grad koji je jedno od najrazvijenijih turističkih središta u Zadarskoj županiji

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije. Kroz „Regionalne dane EU fondova“ educirat će se potencijalne prijavitelje o mogućnostima financiranja putem EU fondova te prezentirati dosadašnja postignuća i rezultati korištenja ESI fondova u Republici Hrvatskoj, a sve u cilju postizanja društvenog i gospodarskog rasta Republike Hrvatske.

Domaćin događanja je Grad Biograd na Moru koji je jedan od nositelja gospodarskog razvoja te se svrstava među najrazvijenija turistička središta u Zadarskoj županiji, a svoje gospodarstvo temelji na poljoprivredi, ribolovu i turizmu. Ujedno je jedan od hrvatskih gradova koji se izdvajaju uspješnim povlačenjem sredstava iz EU fondova što je rezultiralo društvenim i gospodarskim procvatom. Stoga je upravo Biograd na Moru izabran kao jedan od gradova za provedbu besplatnih edukacija u sklopu događanja „Regionalni dani EU fondova“.

„Regionalne dane EU fondova“ pozdravnim govorima otvorit će Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru i predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora Ivan Čupić, voditelj LAG Laura, predstavit će razvojne projekte u Biogradu na Moru sufinancirane iz fondova Europske unije. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Biograd na Moru – razvoj turizma i poljoprivrede kroz fondove EU“ na kojoj će sudjelovati predstavnici nadležnih institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručno predavanje pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja", na kojem će sudionici imati priliku saznati više o fondovima Europske unije, kao i o pravilima korištenja fondova te brojnim mogućnostima financiranja putem EU fondova . Po završetku predavanja, održat će se i interaktivna radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?" na kojoj će sudionici imati priliku sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom na primjeru pokazati na koji način pravilno ispuniti prijavne obrasce. Radionicu će voditi Antonio Surjan Žanko, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata.