Izbornik
zagreb - za eu fondovi podrubriku
  • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije logo
  • Europski strukturni i investicijski fondovi logo
  • Operativni program konkurentost i kohezija logo
  • Europska unija zajedno do fondova logo

Organizacija događaja sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naslovnica Regionalni dani EU fondova Opuzen
INFORMATIVNO-EDUKATIVNI DOGAĐAJ

U Opuzenu održani Regionalni dani EU fondova

U Opuzenu održani Regionalni dani EU fondova
1/11
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Na kraju edukativnog dana je Miće Katunarić iz tvrtke Projekt tim Katunarić održao edukaciju „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su sudionicima predstavljene aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja, a predstavljen im je i proces prijave putem AGRONET aplikacije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 15. veljače 2019. u Gradskoj vijećnici Grada Opuzena (Trg kralja Tomislava 1). Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Ivo Mihaljević, gradonačelnik Opuzena i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Opuzena kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali Ivo Mihaljević, gradonačelnik Opuzena; Ivana Filipović, ravnateljica Srednje tehničke i poljoprivredne škole u Opuzenu i Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja Metković.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Nakon panel diskusije uslijedila su stručna izlaganja "EU fondovi kao mogućnost financiranja". Ina Despotović iz HAMAG-BICRO-a predstavila je aktualne i natječaje u najavi, najčešće pogreške prilikom izrade projektne prijave i provedbu ugovora, a Josipa Kutle Stepančić iz HAMAG-BICRO-a govorila je o financijskim instrumentima u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Na kraju edukativnog dana je Miće Katunarić iz tvrtke Projekt tim Katunarić održao edukaciju „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj“ na kojoj su sudionicima predstavljene aktualne mogućnosti financiranja u okviru mjera ruralnog razvoja, a predstavljen im je i proces prijave putem AGRONET aplikacije. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz fondove EU.

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr

info@danifondova.eu

fondovi@mrrfeu.hr

ili na tel. 01/63 26 008