Izbornik
Naslovnica Vijesti
Izbjegnuta tragedija

Autom sletio u Savu, putnici uspjeli isplivati

nesreća
Foto: radiong.hr
Samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji hrabrog mještanina i jednog od putnika, izbjegnut je tragičan epilog teške prometne nesreće koja se u subotu oko 11 sati dogodila u malom prisavskom selu Orubici nedaleko od Nove Gradiške

Nesreću je izazvao 21-godišnji vozač, koji je neprilagođenom brzinom upravljao Škodom Octavijom. Pri tom se nije držao strane kretanja, uslijed čega je vozilom prešao na travnatu površinu udario u zaštitnu ogradu te u zanošenju sletio niz nasip u rijeku. Vozilo je potonulo, a vozač te putnici u dobi od 18, 42 i 43 godine na vrijeme su uspjeli izaći neozlijeđeni.

- Bio sam u dvorištu kada sam ugledao auto kako slijeće prema Savi. Dotrčao sam u nakani da skočim u vodu i pomognem ljudima, ali vidio sam kako već plivaju prema obali. Zagazio sam u vodu do struka i pomogao im izaći – ispričao je 43-godišnji mještanin Ivica Kolundžić, koji niti trenutka nije dvojio treba li pomoći.

Jedan od sudionika nesreće Goran Marković (42) istaknuo je i velike zasluge najmlađeg putnika, 18-godišnjeg Josipa Ivanetića, koji nije spašavao sebe, nego druge. - Josip je otvorio je zadnja vrata tonućeg automobila i tako omogućio 43-godišnjoj tetki Štefici da izađe. Tek onda je mislio na sebe – rekao je Marković. Angažirani su ronioci Specijalne policije Osijek, koji su oko 16 sati locirali potonulo vozilo koje su djelatnici HAK-a izvukli na obalu. Policija će vozača prekršajno prijaviti.