Izbornik
Naslovnica Vijesti
Kasne radovi u Sisku

Do nove ceste stanovnici Vinogradske ulice ne mogu autom

Vinogradska ulica u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Stanovnici Vinogradske ulice sretni su što će napokon dobiti novi vodovod i kanalizaciju, ali ne razumiju zašto su im morali zatvoriti ulaz i izlaz iz kuća. Osim toga, ulica je narasla najmanje metar iznad razine dvorišta

Iako je rok za dovršetak radova prošao krajem kolovoza, a njihov kraj nije na vidiku, većina stanovnika sisačke Vinogradske ulice i dalje strpljivo čeka na infrastrukturu kakvu zaslužuju, jer vodovod i kanalizacija tu su stariji od 60 godina, a cesta je bila jako loša.

No, dok su strpljivo čekali završetak radova, stanovnici nekoliko kuća ostali su neugodno iznenađeni kada se pokazalo da se ispred njihovih domova cesta “nabacuje” kojih metar u visinu čime izlazak automobila iz dvorišta postaje nemoguća misija.

– Ovo stvarno nije u redu jer odoka je vidljivo da izlaz iz dvorišta više nije moguć osim ako nemate neki džip. Cesta se nepotrebno uzdiže, a to je sigurno i skuplje – rekla nam je Marija Matijaš iz Vinogradske 83 kojoj je teren ispred kuće najniži u odnosu na cestu.

U kući obitelji Matijaš odrasle su tri generacije čekajući ove radove koji su u svibnju napokon počeli, no razočarani su jer, kako izgleda, neće biti obavljeni kako treba. Slično je i stanovnicima pet okolnih kuća koji će također imati problema s izlazom iz dvorišta.

– Rješenje je da se ovih nekoliko desetaka metara ceste spusti na prijašnju razinu.

Ne vide se ni slivnici

Nije razumljivo kako projektant nije uzeo u obzir to da će nas ovako visoka cesta zatvoriti. Fotografije od prije 50 godina pokazuju da je ta cesta tada bila u razini našeg dvorišta, a svaki su je idući radovi izdizali. Sada je to podignuto čak metar. Mi smo laici, no vidjelo se da tu nešto ne štima od samog početka – kazuje Helena Matijaš Kerep.

Obitelj Matijaš i susjedi upozoravaju i na problem sa slivnim vodama jer na cesti nema vidljivih slivnika, a jednoj od kuća s lijeve strane uopće nisu dali novi vodovodni priključak.

Iz Grada Siska nisu nam poslali odgovore na naša konkretna pitanja, nego su samo rekli da će radovi biti izvedeni tako da nitko ne bude nezadovoljan, no i nakon tjedan dana od našeg posjeta obitelji Matijaš i dalje je sve isto.

– Super je da se ovo napokon radi, ali neka se napravi kako treba. Praktički su nam zatvorili ulaz i izlaz iz kuće – dodaje Helena Matijaš Kerep.

I pitanje kada će biti završeni radovi, čiji je rok za dovršetak bio 26. kolovoza pa je pomaknut na sredinu rujna, ostalo je bez odgovora.