Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Poslovno izvješće

Dobit ACI-ja u prvih devet mjeseci 33,7 milijuna kuna

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Od značajnih investicija, u izvještaju se izdvaja završetak kompletne rekonstrukcije ACI marine Rovinj u koju je uloženo više od 150 milijuna kuna

Lanac marina ACI u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 33,7 milijuna kuna, što je 5,7 milijuna kuna ili 14,6 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, pokazuje financijski izvještaj te tvrtke.

Pula titule najboljima Istraživanje potvrdilo: Istarski su gradovi najrazvijeniji u Hrvatskoj

Glavnina te dobiti, odnosno iznos od 32,5 milijuna kuna, ostvarena je u srpnju, kolovozu i rujnu, tijekom glavne turističke sezone. U odnosu na isto lanjsko razdoblje pala je za 5,7 milijuna kuna ili za 14,9 posto.

ACI je u prvih devet mjeseci ostvario 186,4 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je 8,2 milijuna kuna ili pet posto više na godišnjoj razini.

Ukupni rashodi, od 145,3 milijuna kuna, veći su za 15,2 milijuna kuna ili 12 posto, od čega se 15,9 milijuna odnosi na povećanje od poslovnih rashoda dok je za financijske rashode zabilježeno smanjenje od 0,7 milijuna kuna.

DOSTA IM JE PLAĆANJA PENALA Istarski gradonačelnici složni: Od države zahtjevaju pravedniji tretman

Na ukupno povećanje poslovnih rashoda utjecali su, kako se navodi, rezultati marine Rovinj koja je otvorena u travnju te je zabilježila negativan rezultat poslovanja, prvenstveno uslijed utjecaja troška amortizacije od 6,9 milijuna kuna. Također, slijedom kadrovskog restrukturiranja unutar poslovnih rashoda iskazani su troškovi otpremnina u iznosu od 3,7 milijuna kuna, što je utjecalo na povećanje poslovnih rashoda.

Među fizičkim pokazateljima, u izvještaju se uz ostalo navodi da su na dan 30. rujna u ACI marinama boravila 3392 plovila na godišnjem vezu, što je jedan posto manje u odnosu na usporedno lanjsko razdoblje.

KOLEKTIVNA SADNJA I Rovinj se priključuje akciji: Na ovim lokacijama zasadit će nova stabla

Od značajnih investicija, u izvještaju se izdvaja završetak kompletne rekonstrukcije ACI marine Rovinj u koju je uloženo više od 150 milijuna kuna.