Izbornik
Naslovnica Vijesti
Obnovljen paviljon u Osijeku

Jedinstven Muzej okusa nudit će kavanu, restoran, vino i povijest

Ivica Vrkić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
U obnovu Paviljona Gradski vrt u Osijeku Grad je uložio oko 13,5 milijuna kuna, mjesečni zakup iznosi 22.000 kuna bez PDV-a, a plaćat će ga tvrtka Patrinus

Muzej okusa, u kojemu će se "sljubljivati vino i hrana", otvara se u obnovljenom Paviljonu Gradski vrt u Osijeku. Riječ je o restoranu, kavani te arhivi vina koji će, uz povijesnu priču, biti jedinstveni u ovom dijelu Europe. Oko 13,5 milijuna kuna uložio je Grad u obnovu paviljona u kojem je 1809. Osijek proglašen slobodnim kraljevskim gradom. Mjesečni zakup iznosi 22.000 kuna, bez PDV-a, a plaćat će ga tvrtka Patrinus.

- Cijela gornja etaža bit će muzej koji će povezivati sve što je bitno i važno za Osijek i samu zgradu. A svaka izložena boca vina od 1947. do danas moći će se piti – otkrio je poduzetnik Damir Pejaković. Uživat će se, nastavlja, u vrhunskoj hrani i piću, a posebnost je što će ponuditi građanima upravo arhivska, strogo čuvana vina još iz davne 1947. godine.

Muzej se otvara za Dan grada, 2. prosinca. Natječaj je bio raspisan na deset godina, uz pravo prvootkupa na još deset godina.

-Bit će to dodana vrijednost u turističkoj ponudi grada, imat će veze s povješću Osijeka, ali će se prezentirati na moderan način – istaknuo je gradonačelnik Ivica Vrkić