Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
TRI TJEDNA ZABAVE

Karlovac proslavio svoj 440. rođendan: Finale zaokruženo balom, vatrometom i Gibonnijem

440. rođendan grada Karlovca
1/14
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Dan ranije održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća gdje su dodijeljene Plakete i Nagrade Grada Karlovca

Rođendanskim balom na kojem je plesalo 440 parova, zatim impresivnim vatrometom, nastupima glumačke skupine Karlovački pelivani, grupe Rivers, plesača StArt i na kraju koncertom odličnog Gibonnija (uz gosta Damira Urbana), Karlovac je proslavio svoj 440. rođendan. Na sam 13. srpnja završiio je rođendanski program koji je započeo na Ivansjki krijes i koncertom Zabranjenog pušenja

sirena kao najsuvenir grada Karlovca Autorica Jelena Drakulić Draganjac osmislila simpatičnu ogrlicu

Karlovčani su preplavili gradske ulice,  krcat je bio glavni Trg bana J. Jelačića, gdje se moglo plesati, ali i nešto pojesti i popiti, ali i glavna Radićeva ulica, gdje je također bila zabava. 

VIDEO Pogledajte vatromet u Karlovcu

Dan ranije održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća gdje su dodijeljene Plakete i Nagrade Grada Karlovca.

Plakete Grada Karlovca dodijeljene su osobama i udrugama koje su svojim radom doprinjeli boljitku zajednice u kojoj živimo. Dobili su ih obrtnik, stolar Drago Lipošćak, prof. tehničke kulture u mirovini Miljenko Ožura, zatim Ivan Sačerić, svjetska rekorderka u atletici Jelica Pavličić Štefančić,  glumica Zrinka Cvitešić, mons. Ferdinand Vražić, te Karlovačke mažoretkinje i Poliklinika za rehabilitaciju govora i slušanja SUVAG Karlovac.

VIDEO 440 parova zaplesalo je na posebnom balu za čast 440. rođendana Karlovca

 Nagrade Grada Karlovac dobili su brigadir u miru Dubravko Halovanić koji je, osim što je Domovinski rat proveo na bojištu, život posvetio sakupljanju naoružanja iz ratnog vremena što je izloženo u Muzeju Domovinskog rata Karlovac -Turanj i edukaciji mladih o tim vremenima. Nagrada je posthumno dodijeljena i akademskom slikaru Danielu Butali.

Rođendansko slavlje bliži se kraju, no ostala su još brojna događanja Naučite hodati po slacklineu, izraditi miniterarij, pa na akustične koncerte

- Karlovac je pun dobrih, kreativnih priča, a osobe i udruge koje su dobile nagrade i plakete, tek su neke od tih priča koje su i svima nama inspiracija da utkamo još više sebe u razvoj grada. Karlovac je grad sa niz manifestacija po kojima postaje prepoznatljiv, a u iduće će vrijeme doživjeti i komunalne  promjene. Počinjemo s komunalnom rekonstrukcijom karlovačke Zvijezde u sklopu projekta Karlovac 2 koji obuhvaća komunalnu rekonstrukciju Karlovca i Duge Rese, ušli smo u ITU mehanizam sa Dugoj Resom i Ozljem i tu očekujemo u idućem razdoblju velika ulaganja. Gradnja drugog kolosijeka željezničke pruge Karlovac - Leskovac, osim što je od nacionalnog značaja, prometno će brzom vezom sa Zagrebom, Karlovac približiti svima, posebno mladima kao mjesto gdje mogu stanovati, odgajati djecu. Usko počinje gradnja obilaznice Turnja. Tu je i niz drugih projekata koji će omogućiti ugodniji život građanima, pa iako mi je žao što oporbe nema na svečanoj sjednici, i iako poštujem taj njihov stav, dio tih projekata sigurno je i dio njihove razvojne vizije grada. Čestitam svima rođendan našega Karlovca u čiji razvoj trebamo doprinositi svojim radom; na to smo pozvani svi; bili vlast, oporba ili na bilo kojem radnom mjestu. Moramo biti iskreni i radišni - i zbog svih naših klinaca kojima oblikujemo i ostavljamo naš Karlovac - kazao je gradonačelnik Damir Mandić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj su goste pozdravili i ministrica Nada Murganić u ime premijera, Ivana Crnić u ime predsjednice K. Grabar Kitarović kao njena glasnogovornica, te karlovački župan Damir Jelić koji je, kako je rekao u dogovoru sa gradonačelnikom D. Mandićem i u vlastitu promišljanju, održao govor o projektima u karlovačkoj Zvijezdi; od projekata koje financira Županija, država, Grad Karlovac i HDZ.

Govor mu je, zapravo bio najduži od svih govornika, pa i od gradonačelnika.