Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Rođendansko slavlje bliži se kraju, no ostala su još brojna događanja

Naučite hodati po slacklineu, izraditi miniterarij, pa na akustične koncerte

1/2
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Nakon plesa, svi sudionici rođendanskog bala slikaju se u formaciji zvijezde kako bi imali uspomenu na nezaboravan rođendanski ples i druženje

Proslava 440. rođendana grada Karlovca ulazi u finalni tjedan događanja kada samo srce grada i središte Zvijezde na Trgu bana Josipa Jelačića postaje Karlovčanima i njihovim gostima drugi dom. Udruga Izvan fokusa dio Trga uredi u posebnu instalaciju nazvanu Karlovački dnevni boravak.

Već sada brojni građani i turisti s oduševljenjem sjednu u retro dnevni boravak Karlovac Nova turistička atrakcija - dnevni boravak na otvorenom

Zabava do 13. srpnja

Stoga će Jelačić plac ovoga tjedna biti centar niza događanja koja će trajati od 17 sati pa sve do ponoći svakoga dana, a kulminirat će na sam rođendan Karlovca kada će na Trgu uz taktove valcera i drugih pjesama, točno u 20 sati zaplesati 440 plesnih parova kako bi i simbolično obilježili godine otkako je počela gradnja utvrde sa šest krakova.

Zainteresirani plesni parovi, kao i proteklih godina, na stranicama Grada Karlovca ili na internetskoj stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr mogli su rezervirati svoje plesne pozicije, a koliko je ovaj rođendanski bal jedinstven i poseban u Hrvatskoj, ali i u Karlovcu, govori i to što se mjesta rezerviraju u rekordno brzom roku. Plešu svi; odrasli, ali i mališani, staro i mlado, svi koji žele biti dio posebnog rođendanskog ugođaja koji tih dana, a posebno na sam rođendan grada, vlada gradskim ulicama.

Rođendanski je bal toliko atraktivan i jedinstven u Hrvatskoj, da mu se svake godine pridruže i posebni gosti među kojima su i članovi počasnih gardi iz čitave Hrvatske. Nakon plesa, svi sudionici rođendanskog bala slikaju se u formaciji zvijezde kako bi imali uspomenu na nezaboravan rođendanski ples i druženje.

Karlovac Ivanjski krijesovi na obalama Kupe

Nakon bala, ove će godine na Trgu biti koncert popularnog Gibonnija koji će Karlovčane zabavljati do kasno u noć.

No do 13. srpnja Karlovčani i njihovi gosti slobodna poslijepodneva mogu provoditi u Karlovačkom dnevnom boravku gdje će se u posebnom ambijentu; na stolicama, stolovima, balama sijena, bačvama, stolicama od paleta, u kreativnoj i jedinstvenoj atmosferi, pod romantičnom i šarenom rasvjetom, moći opustiti uz jedinstvenu ugostiteljsku ponudu, specifičan urbani program i originalnu dekoraciju prostora. I dok je na početku Zvjezdanog ljeta, manifestacije kojom se od Ivanjskog krijesa slavi rođendan Karlovca, bilo više od 400 događanja, u ovom zadnjem tjednu bit će ih stotinjak.

Svakoga dana posjetitelje očekuju izložbeni programi, zatim brojne radionice za djecu, a nakon toga koncerti. Nakon koncerata Ischariotzckog, Lazy Frogsa i Ognja proteklog vikenda, slijede nove radionice; od one hoda po slacklineu, radionice stripa, radionice izrade miniterarija ili radionice keramike.

Glavni će Trg bana J. Jelačića biti mjesto druženja i susreta, jer ondje će se održavati koncerti lokalnih bendova Od 23. lipnja do 15. srpnja niz manifestacija u Karlovcu Proslava 440. rođendana grada trajat će tri tjedna uz festival balona, koncerte, ples...

Djeca će moći dobiti oslikana lica, naučiti nešto o Zvijezdi ili pak kako odvajati otpad, biti sudionici piknika s knjigama, sudjelovati u dječjem buvljaku i nizu drugih događanja, a odrasli mogu poslušati akustične koncerte Ichaboda, Dine Jelusića. Zatim će nastupiti Mark Elliot Chance, Techno Vikings, Leto i Čop, Aklea Neon, a posljednja tri dana slijede prave glazbene poslastice; Croatian Pink Floyd show nastupa u četvrtak navečer, u petak zabava počinje uz grupu Buđenje, a zatim nastupa Parni Valjak, dok na sam rođendan nakon bala slijedi nastup benda Riversi, a potom i jedinstveni Gibonni.

Ispunjen dan

Stoga, onaj tko još nije Karlovac zabilježio kao lokaciju i grad koji se obavezno mora posjetiti ovoga ljeta, još stigne. Dan će mu svakako biti ispunjen.

Nakon kupanja u rijekama tijekom dana, gosti se mogu priključiti Karlovčanima kako bi navečer i sami doživjeli magiju ovogodišnjeg karlovačkog Zvjezdanog ljeta.

Osim slatkovodnog muzeja i muzeja na Turnju, hit su i brojni festivali Karlovac kao turistička destinacija sve je popularniji među stranim, ali i domaćim gostima