Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Od 23. lipnja do 15. srpnja niz manifestacija u Karlovcu

Proslava 440. rođendana grada trajat će tri tjedna uz festival balona, koncerte, ples...

Glavni će Trg bana J. Jelačića biti mjesto druženja i susreta, jer ondje će se održavati koncerti lokalnih bendova
1/3
Foto: Grad Karlovac
U tri tjedna proslave bit će održan i Karlovački Kazališni festival, nazvan KAKAFE

Festival balona, gledanje zvijezda, ples, koncerti, odlične predstave na otvorenom, dobra hrana i piće sve to i još puno više, u 200-tinjak programa moći će se doživjeti u Karlovcu. Kako i dolikuje gradu koji slavi svoj impozantni 440. rođendan, proslava će trajati puna tri tjedna, a počinje već ove nedjelje, 23. lipnja ivanjskim krijesom, a završava na sam rođendan grada, 13. srpnja.

Investicija je obogatila gradsku četvrt U Karlovcu otvoren novi hotel Florian&Godler sa četiri zvjezdice i sa 64 ležaja

Otvara se novi muzej

Organizatori rođendanskog koncepta jedinstvenog u Hrvatskoj i nazvanog “Zvjezdano ljeto”; Gradsko kazalište Zorin dom, Turistička zajednica grada Karlovca, Udruga Izvan fokusa i tvrtka Mladost, proslavu započinju ivanjskim krijesom, manifestacijom kojom Karlovčani već više od 230 godina, paleći krijesove na obali Kupe, pozdravljaju dolazak ljeta. Nakon paljenja krijesova na obali Kupe i vatrometa, posjetitelji će moći uživati u koncertu Zabranjenog pušenja.

Foto: Grad Karlovac

U sklopu rođendanske proslave 5. srpnja bit će otvoren i novi Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj, održat će se i Festival balona koji će trajati tri dana. Međunarodni festival folklora trajat će od zadnjeg dana lipnja, pa sve do 6. srpnja, a u sklopu festivala nastupit će plesači iz Kine, Meksika, Južne Koreje, Ukrajine, Obale Bjelokosti, Guama. Tih dana bit će održan i festival hrane, s obzirom na to da će gosti pripremati svoja tradicionalna jela koja će se moći degustirati.

Grad Karlovac povijesno središte grada želi pretvoriti u kulturni, turistički i obrazovni centar Dolaskom Veleučilišta i Studentskog centra u Zvijezdu, počelo je i njezino oživljavanje

Na Trgu bana J. Jelačića bit će uređen i jedinstveni dnevni boravak gdje će se posjetitelji družiti i uživati u koncertima raznih bendova. U tri tjedna proslave bit će održan i Karlovački kazališni festival, nazvan KAKAFE, u sklopu kojeg će u Karlovcu gostovati i kazališta iz drugih gradova.

Pod karlovačkim zvjezdanim nebom od 23. lipnja pa sve do 13. srpnja, zapravo ćete moći uživati u izvrsnim kazališnim predstavama, virtuozima flaute, gitare, u nastupu mališana, sportskim susretima i to u raznim dijelovima grada; Starom gradu, po šančevima, trgovima, ulicama kako bi čitav grad bio kulisa nizu manifestacija i kako bi Zvijezda ponovno oživjela.

Foto: Grad Karlovac

Zadnjih nekoliko dana glavni će Trg bana J. Jelačića biti mjesto druženja i susreta, jer ondje će se održavati koncerti lokalnih bendova, moći će se plesati na zvukova šansona, afričkoameričke ili elektroničke glazbe. Karlovčani se vesele i koncertima Croatian Pink Floyd Showa, Edina Karamazova, Parnog valjka i jedinstvenog Gibonnija koji je održati slavljenički koncert 13. srpnja.

Karlovac Grad Karlovac mijenja GUP Ostaje obveza investitora da 'pita' struku prije gradnje zida uz Koranu

Svi programi besplatni

– Ovim bogatim sadržajem manifestaciju, čiji su svi programe za građane besplatni, želimo naše Zvjezdano ljeto oblikovati u priču prepoznatljivu diljem Hrvatske i šire. Vjerujem kako će ovakav koncept pozicionirati Karlovac na turističkoj karti Hrvatske i da će baš Zvjezdano ljeto biti razlog zbog kojeg netko želi doći u naš Karlovac i zajedno s nama Karlovčanima slaviti rođendan našega grada – rekla je Marina Burić, direktorica karlovačke Turističke zajednice.

Društvenu važnost ove manifestacije prepoznali su i ovogodišnji sponzori, Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko, PPK – karlovačka mesna industrija, AB gradnja, KTC, Ceste Karlovac, Lidl Hrvatska, BE-TO Karlovac, General Electric Hrvatska i mnogi drugi. Sve dodatne informacije te detaljne programe po danima, svi zainteresirani mogu potražiti na web-stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te putem FB stranice Zvjezdano ljeto i Instagram profila zvjezdano.ljeto. 

Karlovačka policija upozorava na sve veći broj naleta vozila na divljač Kritično je od 18 do 20 sati, kada se događa najviše nezgoda