Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovačka policija upozorava na sve veći broj naleta vozila na divljač

Kritično je od 18 do 20 sati, kada se događa najviše nezgoda

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
U ovoj je godini bilo najviše naleta na srneću divljač, nešto manje na divlje svinje, lisice, zečeve i ostalu divljač

Iz PU karlovačke upozoravaju na sve veći broj zabilježenih slučajeva naleta vozila na divljač divljači.

- Prema podacima, na području PU karlovačke u 2018. godini evidentirana su 304 naleta vozila na divljač u kojima je nastala materijalna šteta veća od milijun kuna, dok je u 2017. godini evidentirano 358 naleta na divljač, u kojima je materijalna šteta bila veća od 1,2 milijuna kuna. No, analizirajući statističke pokazatelje naleta vozila na divljač u prva četiri mjeseca ove godine na području PU karlovačke evidentirano je ukupno 150 naleta, dok je u prva četiri mjeseca 2018. godine evidentirano 98, a iz čega proizlazi da je broja naleta vozila na divljač u velikom porastu – kažu u PU karlovačkoj.

Nova glazbena imena Objavljeno tko će sve još pjevati na Danima piva u Karlovcu

U ovoj je godini bilo najviše naleta na srneću divljač, nešto manje na divlje svinje, lisice, zečeve i ostalu divljač. Nezgode su se zadnje dvije godine najčešće događale na državnim cestama, u čak 196 slučajeva, a nešto manje na županijskim i lokalnim cestama.

- Zanimljivo je da je na autocestama u 21 slučaju u 2018. godini došlo do naleta vozila na divljač koja je na neki način zaobišla postavljene ograde i zapreke uz zaštitni pojas autocesta – kažu u policiji.

Analizirajući nalete vozila na divljač prema vremenima događanja, upozoravaju u policiji, utvrđeno je da se u 2018. godini kao i u prva četiri mjeseca ove godine najviše naleta dogodilo u sumrak te u noćnim i ranim jutarnjim satima, odnosno najviše naleta je zabilježeno između 18 i 20 sati.

Grad Karlovac godinama potiče iznimno bogatu kulturnu scenu Prepoznatljivi po glazbenim i plesnim festivalima, predstavama, koncertima...