Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Investicija je obogatila gradsku četvrt

U Karlovcu otvoren novi hotel Florian&Godler sa četiri zvjezdice i sa 64 ležaja

1/5
Foto: Snježana Bičak
Novi je hotel koštao 19 milijuna kuna, od čega je pet milijuna kuna dobiveno iz EU fondova

Karlovac je postao bogatiji za nove smještajne kapacitete, obzirom da je svečanost otvoren novi hotel Florian&Godler s četiri zvjezdice u gradskoj četvrti Baniji. Ta je investicija, osim što će omogućiti da još veći broj gostiju nađe smještaj u samom gradu, obogatio i vizuru dijela grada koji vapi za novim ulaganjima.

Prvi slatkovodni akvarij Aquatika proslavio drugi rođendan 2. rođendan karlovačke Aquatike Postali razlog dolaska i inozemnih gostiju u Karlovac

Hotel, čiji je direktor i vlasnik Tomislav Hrastovčak, vrijedan je čak 19 milijuna kuna od čega je pet milijuna kuna dobiveno bespovratno iz fondova Europske unije. Hotel, koji je nastao preuređenjem i dogradnjom postojećih stambenih objekata na Baniji, ima 32 sobe, restoran, a gosti će moći koristiti i mini wellness s turskom i finskom saunom, relax room, jacuzzi, te usluge masaže. Investitoru je bila potrebna godina da od ruševnog zdanja izgradi luksuzan hotel s parkiralištem.

-Mnogo je dionika uz nas kao investitore sudjelovalo u ovom projektu, u prvom redu Ministarstvo regionalnog razvoja koje je dalo potporu za objekt, naše banke i izvođači s kojima smo se intenzivno družili u proteklih godinu dana – kazao je Tomislav Hrastovčak. Dodao je da interes gostiju za boravak u hotelu već postoji, te da su očekivanja njegovih tima od ovog projekta velika.

Otvorena prva suvenirnica Gradskog muzeja Karlovac Na starom gradu Dubovcu Otvorena suvenirnica Gradskog muzeja Karlovac

Na otvorenju je bio i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice koji je pohvalio projekt koji doprinosi razvoju kontinentalnog turizma kao velikog potencijala posebno kada je u pitanju cjelogodišnja turistička ponuda. 

Drago mi je da se ovaj projekt realizirao upravo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji s obzirom na puno potencijala i resursa s kojima ova destinacija raspolaže, da ne nabrajamo prirodne ljepote, aktivni turizam, četiri rijeke, cikloturizam, zdravstveni turizam i tako dalje i mislim da je ovo početak jedne lijepe priče – kazao je K. Staničić, dok je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić zaželio da ovaj projekt potakne i ostale da ulažu na Baniji.

Obnova kapelice Svih svetih trajala je dvije godine Grad Karlovac i tvrtka Zelenilo investirali milijune u uređenje groblja koja su dio baštine Grad Karlovac i tvrtka Zelenilo investirali milijune u uređenje groblja koja su dio baštine

Marina Burić, direktorica TZ Karlovca kazala je da je investicija od velikog značaja za grad i županiju.

-U Karlovcu smo do sada imali 205 ležajeva, a sada njih 64 više. U postotku je to puno i mi smo ponosni i ovo doživljavamo vrlo osobno i mislimo da će to u svakom slučaju potaknuti i druge i pridonijeti boljoj slici turizma u gradu Karlovcu – kazala je Marina Burić.