Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Grad Karlovac mijenja GUP

Ostaje obveza investitora da 'pita' struku prije gradnje zida uz Koranu

Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Javni urbanističko-arhitektonski natječaj za gradnju hotela mora biti proveden, kazao je gradonačelnik Damir Mandić

Među zahtjevima za izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana Karlovca nije onaj da za gradnju hotela na Korani više ne bude obvezno provođenje arhitektonsko – urbanističkog natječaja. Dakle, javni urbanističko-arhitektonski natječaj za gradnju hotela mora biti proveden - kazao je gradonačelnik Damir Mandić.

Karlovačka Gradska toplana s dužom sezonom uštedjela na energentima Direktor smatra ključnim obnovu 30 godina starog vrelovoda

Naime, iz inicijative Spasimo Koranu izrazili su zabrinutost da će se na području nekadašnjeg hotela izgraditi zid uz gradsko kupalište mimo zakonske procedure. Dodao je da je pristiglo 15 prijedloga fizičkih i pravnih osoba za izmjene GUP-a, te da je među zahtjevima za izmjenama i zahtjev tvrtke Lana Commerce. Izrade izmjena i dopuna GUP-a su tek počele, slijedi javna rasprava pa onda njihovo usvajanje na sjednici Gradskog vijeća. 

– Grad ne miče javni natječaj, to je na tragu onoga što smo komunicirali zadnjih 10-ak dana. Ne prejudiciramo ni javnu raspravu ni struku. Normalno, iz pozicije čuvanja zakonitosti i procedura s jedne strane, s druge elementi zaštite prirode i okoliša - dodao je gradonačelnik Mandić. 

Aquatika postala prvi hrvatski član Svjetske mreže muzeja voda Prvi u Hrvatskoj Karlovačka Aquatika član Svjetske mreže muzeja voda