Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Prvi u Hrvatskoj

Karlovačka Aquatika član Svjetske mreže muzeja voda

Aquatika postala prvi hrvatski član Svjetske mreže muzeja voda
1/2
Foto: Aquatika
Svjetska mreža muzeja voda osnovana je kao inicijativa za stvaranje sinergija unutar UNESCO-vog međunarodnog hidrološkog programa

Karlovačka Aquatika postala je prvi hrvatski član Svjetske mreže muzeja voda, Global Network of Water Museums, te time stao uz bok najpoznatijim svjetskim muzejima i interpretacijskim centrima muzejima te vrste. Uz edukativnu funkciju i izniman značaj za očuvanje podvodnog svijeta hrvatskih rijeka, Aquatika se sada pridružila vodećim akterima koji na svjetskoj razini imaju ključnu ulogu u obrazovanju i podizanju svijesti o različitim pitanjima vezanima uz vodu.

Dobili većinu novca Karlovac može početi komunalno opremati poslovnu zonu Gornje Mekušje

- Muzeji, interpretacijski centri, te slične institucije danas imaju značajnu ulogu u komuniciranju vrijednosti vodene baštine, boljem razumijevanju suvremene vodene krize i njenim rješenjima. Iznimno smo ponosni što je Aquatika postala dio ovog prestižnog udruženja i svjetske inicijative o održivom korištenju vode i zaštiti života u njoj - kazala je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš.

Svjetska mreža muzeja voda osnovana je kao inicijativa za stvaranje sinergija unutar UNESCO-vog međunarodnog hidrološkog programa. Svoje djelovanje udruženje usmjerava boljoj koordinaciji komunikacijskih i obrazovnih aktivnosti muzeja i sličnih ustanova koje se bave temom vode. Bave se i izazovima uzrokovanim klimatskim promjenama poput sve veće nestašice i zagađenja voda, iscrpljivanja resursa, otapanja ledenjaka, nastanka poplava te očuvanja prirodnih staništa.

Članstvo u udruženju Svjetske mreže muzeja voda još je jedno u nizu priznanja za dosadašnje djelovanje Aquatike koja je ponosna vlasnica brojnih nagrada i priznanja; kako za rad, tako i za inovativan izgled.

Karlovačka zvijezda logo je rođendanske proslave, a krilatica je ‘440 sati za 440 godina’ Predstavljena manifestacija kojom se obilježava 440. rođendan grada od 23. lipnja do 13. srpnja Ljetne noći pod karlovačkim zvijezdama uz Zabranjeno pušenje, Gibonnija... Brojni uzvanici odazvali su se donatorskom skupu u karlovcu održan donatorski skup Na novom odjelu dječje onkologije KBC-a Zagreb roditelji će moći biti uz dijete