Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Predstavljena manifestacija kojom se obilježava 440. rođendan grada od 23. lipnja do 13. srpnja

Ljetne noći pod karlovačkim zvijezdama uz Zabranjeno pušenje, Gibonnija...

Karlovačka zvijezda logo je rođendanske proslave, a krilatica je ‘440 sati za 440 godina’
1/3
Foto: Grad Karlovac
Šest krakova na zvijezdi koja je i logo proslave predstavlja i šest tematskih grupa - koncerti, izložbe, festivali, događanja, sport i susreti

Karlovac ima u Hrvatskoj jedinstvenu rođendansku manifestaciju koja od ove godine nosi naziv ‘Zvjezdano ljeto’. Obilježavanje 440. rođendana grada počinje Ivanjskim krijesom 23. lipnja, najstarijom karlovačkom manifestacijom koja se održava već 230 godina i to na obali Kupe i traje sve do 13. srpnja, kada je rođendan Karlovca.

Brojni uzvanici odazvali su se donatorskom skupu u karlovcu održan donatorski skup Na novom odjelu dječje onkologije KBC-a Zagreb roditelji će moći biti uz dijete

Bogat program

Riječ je o novom konceptu obilježavanja 440. rođendana grada Karlovca koji je nedavno službeno predstavljen, kako bi čitava manifestacija postala atraktivnija građanima, ali i svim posjetiteljima koji upravo u to doba dolaze u Karlovac. I ove godine izvršni organizatori manifestacije su već provjereni sudionici manifestacija u Karlovcu; Gradsko kazalište Zorin dom, Turistička zajednica grada Karlovca, Udruga Izvan fokusa i tvrtka Mladost. 
Krilatica ovogodišnje manifestacije je 440 sati za 440 godina, a šest krakova na karlovačkoj zvijezdi koja je i logo proslave, predstavlja i šest tematskih grupa - koncerti, izložbe, festivali, događanja, sport i susreti, kojima će se obilježiti 440 godina od osnutka grada.

Ove godine Karlovčane i njihove goste u tri tjedna, dakle, očekuje više od 200 programa koji će se održavati na nekoliko lokacija diljem grada; od šanca, Zorin doma, obala rijeka, gradskih trgova i ulica do Starog grada Dubovca.

Novi koncept karlovačkih Dana piva Koncerti, dobra hrana, pivo i sve to u srcu grada – karlovačkoj Zvijezdi

– Sve počinje Ivanjskim krijesom na obali Kupe i koncertom Zabranjenog pušenja 23. lipnja, a završava 13. srpnja, na sam rođendan Karlovca koncertom Gibonnija i rođendanskim balom na kojem će ove godine biti 440 plesnih parova na Trgu bana J. Jelačića. U sklopu rođendanske proslave bit će otvoren i novi Muzej Domovinskog rata na Turnju, kao nova gradska turistička atrakcija. Ove godine imamo i Festival balona koji će trajati tri dana; baloni će se pretvarati u lampione, bit će niz događanja, a bit će prilike i za let – najavila je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice Karlovca.

Dio programa je i 22. Međunarodni festival folklora s plesačima iz Kine, Meksika, Južne Koreje, Ukrajine, Obale Bjelokosti, Guama koji će nastupati diljem grada. Tih dana bit će održan i festival hrane, s obzirom na to da će gosti pripremati svoja tradicionalna jela koja će se moći degustirati. Na Trgu bana J. Jelačića bit će uređen i jedinstveni Dnevni boravak gdje će se posjetitelji družiti i uživati u koncertima raznih bendova. U tri tjedna proslave bit će održan i Kazališni festival u sklopu kojeg će u Karlovcu gostovati i kazališta iz drugih gradova. Pod karlovačkim zvjezdanim nebom od 23. lipnja pa sve do 13. srpnja moći ćete uživati u izvrsnim kazališnim predstavama, virtuozima flaute, gitare, hitovima Gibonnija, Parnog valjka, Zabranjenog pušenja, Croatian Pink Floyd Showa, Edina Karamazova, u šansoni, afroameričkoj ili elektronskoj glazbi, nastupima lokalnih bendova, plesu.

karlovačka tradicija Mališani prošetali Korzom i maskirani podzdravili proljeće

Još informacija na internetu

– Ovim bogatim sadržajem manifestaciju, čiji su svi programi za građane besplatni, želimo ‘uokviriti’ u priču prepoznatljivu diljem Hrvatske i šire. Vjerujem da će ovakav koncept pozicionirati Karlovac na turističkoj karti Hrvatske. Hvala svima koji rade, pripremaju i koji će realizirati ovu rođendansku proslavu čiji smo dio svi mi. Karlovac sve ovo zaslužuje i možemo biti ponosni na ovo što radimo i što nas čeka – kazao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

Društvenu važnost ove manifestacije prepoznali su i ovogodišnji sponzori, Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko, PPK – karlovačka mesna industrija, tvrtka AB gradnja, Lidl Hrvatska, General Electric Hrvatska i mnogi drugi. Sve dodatne informacije te detaljne programe po danima zaintersirani mogu potražiti na službenoj web-stranici manifestacije zvjezdanoljeto.karlovac.hr te putem FB stranice Zvjezdano ljeto i Instagram profila zvjezdano.ljeto i tako odlučiti koji će ljetni dan provesti pod karlovačkim zvijezdama.

Sanacija podnica mosta Prijelaz Kupe u Hrnetiću zabranjen i pješacima