Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Novi koncept karlovačkih Dana piva

Koncerti, dobra hrana, pivo i sve to u srcu grada – karlovačkoj Zvijezdi

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Najavljeni koncerti Prljavog Kazališta, Psihomodo Popa, a nastupit će i Vojko V, Svemirko...

Čak 30-ak koncerata na nekoliko pozornica u središtu Karlovca, u samoj Zvijezdi, kamp uz rijeku Koranu, te niz ostalih događanja, kvizova, natjecanja, plesa, promocija i sve to u pet dana od 30. kolovoza do 3. rujna, dio je novog koncepta ovogodišnjih 33. karlovačkih Dana piva.

Najavljen je trotjedni, bogat program koji se održava pod motom 440 sati za 440 godina 440 godina Slavlje za rođendan Karlovca

Nekoliko pozornica

Cilj novog koncepta je ojačati grad Karlovac kao turističku destinaciju, a Dane piva brendirati kao vodeći nacionalni festival piva i dobre hrane te prestižni glazbeni festival. Želimo uključiti što više lokalnih ugostitelja te im otvoriti vrata za suradnju i u ovoj manifestaciji, tako da će, osim posebnih mjesta za konzumaciju hrane i pića, kod ugostitelja diljem grada gosti moći kušati Festivalska jela i pića. Jedna od lokacija bit će i Trgovačko-ugostiteljska škola – najavio je karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Dodao je da se Dani piva vraćaju u središte grada, u Zvijezdu, a sva će se događanja odvijati na nekoliko pozornica oko gradskog perivoja i stoljetnih zelenih šanaca.

Već sam popis dijela izvođača govori da je riječ o velikom zaokretu u odnosu na dosadašnje programe. Nastupat će Prljavo Kazalište, Psihomodo Pop, Vojko V, Pips, Chips & Videoclips, Svemirko, Mašinko, Kawasaki 3P, High5, najavili su organizatori Grad Karlovac, Turistička zajednica Karlovca i tvrtka Heineken koja je vjerni generalni sponzor Dana piva.

Ulaz za bajkere na Poloj i ove je godine besplatan, dok svi ostali plaćaju ulaznicu, 70 kuna za oba dana Moto susreti Brzi motori, rock'n'roll i dobra zabava u Brodu

Uz novi koncept manifestacije predstavljen je i novi vizualni identitet koji podsjeća na stara vremena. Pomalo je retro; dominiraju zlatna i crvena boja, kao tradicija manifestacije, a dodana je i plava boja Grada Karlovca. Simboli Zlatka (zvijezda s licem), krigla piva i gitara otkrivaju suštinu Dana piva.

– Pivo, gastronomija, raznovrstan glazbeni izričaj te dobra zabava za sve uzraste osnovne su smjernice novog koncepta koji grad na četiri rijeke upisuje na glazbenu festivalsku kartu Hrvatske. Uz glavnu glazbenu pozornicu smještenu na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, košarkaško igralište Šanac te kultno kino Edison, gdje će gosti tijekom festivala moći uživati u elektronskoj glazbi, organizatori su se odlučili i za ŠRC Korana na kojem će se održati Obrtnički sajam uz bogatu gastronomsku ponudu i glazbeni sadržaj te Foginovo kupalište koje skriva jedan novi zanimljivi programski detalj. Po uzoru na brojne svjetske festivalske destinacije, ove smo godine u ponudu odlučili uključiti i festivalski kamp koji će biti otvoren za posjetitelje tijekom festivala i besplatan – najavila je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice grada Karlovca.

Ivanić-Grad Festival igračaka u svom 6. izdanju priprema i neke novitete

Heineken Hrvatska nudit će dvadesetak različitih vrsta piva.

Posebno Festivalsko pivo

– Naši pivari rade na razvoju posebnog Festivalskog piva koje će biti dostupno samo tijekom Dana piva. Kao odgovorna kompanija, i na Danima piva ćemo promicati odgovornu konzumaciju i odgovorno ponašanje. Želimo da se posjetitelji, nakon što su popili pivo u Karlovcu, sretno vrate kućama stoga istražujemo nekoliko opcija javnog prijevoza – autobuse, željeznički te taxi prijevoz – rekla je Ljudmila Bratko Gašpić rukovoditeljica Odjela korporativnih poslova u kompaniji Heineken Hrvatska.

Za ovogodišnje Dane piva osmišljeno je i posebno jelo koje će se moći kušati u restoranu Trgovačko-ugostiteljske škole, a i ostali ugostitelji svojom će ponudom moći obogatiti manifestaciju te privući prije svega Karlovčane, ali i goste iz cijele Hrvatske. Osim toga, Dani piva otvoreni su i za craft piva.

Prvi dio radova do 14. lipnja, drugi od jeseni U središtu Karlovca od danas nova regulacija prometa na putu prema Splitu

– Želimo manifestacije u gradu susreta, poput Dana grada, Adventa i sada Dana piva razvijati kao manifestacije koje će biti prepoznatljive i izvan granica Karlovca i Hrvatske – kazao je gradonačelnik Mandić.