Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Prvi dio radova do 14. lipnja, drugi od jeseni

U središtu Karlovca od danas nova regulacija prometa na putu prema Splitu

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Obnova Brze ceste, dva raskrižja i sanacija pothodnika vrijedni ukupno 14,1 milijuna kuna

Najprometnija cesta kroz Karlovac, takozvana Brza cesta, od danas je djelomično u rekonstrukciji i to do 14. lipnja. Riječ je o prvoj fazi obnove Brze ceste, odnosno o kompletnom komunalnom uređenju raskrižja Smičiklasove i Prilaza V. Holjevca kod karlovačkog Glavnog kolodvora.

sisačko-moslavačka županija Obnova prometnica u Popovači i Novskoj

To je prva faza uređenja prometnice koja završava 14 lipnja, zbog ljetne turističke sezone da bi od jeseni počela druga faza, rekonstrukcija drugog dijela ceste, raskrižja Prilaza s Ulicom kralja Tomislava i obnovom pothodnika ispod raskrižja. Čitav projekt vrijedan je 12,9 milijuna kuna, vode ga Hrvatske ceste, a za hidroizolaciju pothodnika Grad Karlovac će osigurati 1,2 milijuna kuna.

- Očekuje nas komplicirana regulacija jer će raskrižje Smičiklasova-Prilaz V. Holjevca biti zatvoreno, a promet Brzom cestom kanalizirat će se u jedan trak i odvijati dvosmjerno. Obzirom na velik broj vozila, očekujemo i velike gužve kroz Karlovac. Karlovčanima preporučujemo brojne alternativne pravce. Promet s D3; Duga Resa – Karlovac neće se moći priključiti na ovo raskrižje, nego će ići Meštrovićevom ulicom na kružni tok Novi Centar, Trg hrvatskih branitelja i dalje prema odredištu, baš kao i promet s D6 iz Slovenije. I javni prijevoz će se odvijati pored Tržnice i Trga hrvatskih branitelja, dok će Autobusni kolodvor funkcionirati preko jednog traka raskrižja Prilaza V. Holjevca i Smičiklasove, a i benzinska postaja Rakovac bit će povezana na Brzu cestu. S Hrvatskim cestama je dogovorena regulacija prometa, a tražili smo od nadležnih i da teretna vozila idu autocestom, a ne kroz grad – kazao je Miloš Đanković, viši savjetnik za promet u Gradu Karlovcu.

KARLOVAC Arheološka iskapanja u srcu Zvijezde

Dodao je da će na 6 ili 7 raskrižja u gradu biti problema s funkcioniranjem jer će biti preopterećena, što vozači moraju imati na umu.

Ivan Mrzljak, dogradonačelnik Karlovca kazao je da su pripreme za ove radove napravljene, te da će na jesen početi i kompletna obnova pothodnika ispod raskrižja Brze ceste i Tomislavove ulice.

- Puštanje Ulice Rakovac u promet bio je preduvjet da započnemo realizaciju ovog vrlo kompleksnog projekta. Stvarno očekujemo velike gužve jer ova dva križanja i cesta D-1 su izuzetno frekventni, ali ovaj zahvat moramo napraviti zbog komunalne infrastrukture, problema s vodom i kanalizacijom, pothodnikom - poručio je dogradonačelnik Mrzljak.

Županijske potpore za poljoprivredu U Karlovcu Velik interes za državnu zemlju