Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
sisačko-moslavačka županija

Obnova prometnica u Popovači i Novskoj

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Riječ je o 2700 metara ceste kroz naselje Stružec – ulica Zapolic, naselje Mikulanica i naselje Osekovo

Novih 50 kilometara županijskih i lokalnih cesta u Sisačko-moslavačkoj županiji bit će obnovljeno i asfaltirano ove godine, a toj brojci uvelike će pomoći sustav pokrenut prije tri godine po kojemu obnovu zajednički financiraju Županijska uprava za ceste i gradovi te općine.

Cilj je sigurnije kretanje pješaka, biciklista i motornih vozila te uređenje središnjih gradskih ulica U punom su jeku radovi na projektu "Prometni centar Beli Manastir" Promet će biti sigurniji, grad atraktivniji i razvijeniji, a građani zadovoljniji

Protekli tjedan gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković i ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ-a Stipe Šapina potpisali su ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja dijela lokalnih cesta na području Popovače. Riječ je o 2700 metara ceste kroz naselje Stružec – ulica Zapolic, naselje Mikulanica i naselje Osekovo.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 1,6 milijuna kuna, od kojih svaka strana pokriva 50 posto troška.

Zadovoljstvo zbog potpisivanja strateški važnog ugovora Gradnja brze ceste s izlaskom na autocestu riješit će problem prometne izolacije

– Popovača je prvi grad koji je prihvatio ovaj model zajedničkog financiranja što je omogućilo da neke ceste budu modernizirane. To traje već tri godine i daje rezultate jer je u te tri godine više od 150 kilometara županijskih i lokalnih cesta obnovljeno, što nije bilo u 20 godina prije toga – rekao je župan Ivo Žinić pri potpisivanju ugovora.

Isti ugovor s ravnateljem ŽUC-a Stipom Šapinom potpisao je protekli tjedan i gradonačelnik Novske Marin Piletić. Riječ je o obnovi 2,7 km županijske ceste kroz naselje Plesmo prema naselju Stara Subocka. Cijena obnove je 4,8 milijuna kuna, a projekt se financira u jednakim dijelovima između Grada i ŽUC-a.

osobe s invaliditetom Na prometne znakove postavit će fotografije