Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovačka Gradska toplana s dužom sezonom uštedjela na energentima

Direktor smatra ključnim obnovu 30 godina starog vrelovoda

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
Konačno će se konkretizirati projekt obnove gradskog vrelovoda kroz ITU mjeru, projekt je procijenjen na 10 milijuna eura, a osigurat će stabilnost isporuke toplinske energije u sljedećih 30 godina

S obzirom na vremenske (ne)prilike, karlovačka je Gradska toplana ovu sezonu grijanja produžila i zaključila je s 20. svibnjem, iako su formalno bili dužni grijati do 15. svibnja. Iako su, za razliku od nekih toplinara u Hrvatskoj sezonu grijanja i produžili, pa su korisnike grijali ujutro i navečer, u Gradskoj toplani kažu da su uspjeli i uštedjeti, odnosno da je potrošnja energenata bila manja za oko četiri posto.

Tvrde i kako su imali manje intervencija na mreži, njih ukupno 89. Tome je pridonijelo, kažu, nekoliko faktora. Automatizacijom napojnog sustava i pažljivijim planiranjem intervencija povećala se razina isporuke usluge koja u sezoni na izmaku iznosila visokih 99,63 posto.

Karlovački vrtići Upisano 120 mališana više nego lani

- Imajući u vidu dotrajalost vrelovoda i njegovu prosječnu starost veću od 30 godina, ova brojka je više nego odlična. Gradska toplana je jedan od rijetkih davatelja javne usluge „od početka do kraja“, odnosno mi proizvodimo toplinsku energiju, distribuiramo je do naših kupaca te im održavamo kompletnu kućnu instalaciju uključivo i radijatore u stanovima. Onim korisnicima koji nisu u potpunosti zadovoljni uslugom uvijek pružamo mogućnost da nas kontaktira kako bismo zajedno riješili problem – kazao je Hrvoje Klobučar, direktor Gradske toplane.

Dodaje kako je važna novost da se konačno konkretizira projekt obnove gradskog vrelovoda kroz ITU mjeru, projekt procijenjen na 10 milijuna eura, koji će osigurati stabilnost isporuke toplinske energije u sljedećih 30 godina.

- Ono što je pred nama, a već smo i krenuli s realizacijom je redovni godišnji remont proizvodnog postrojenja, radovi na održavanju gradskog vrelovoda te poboljšicama kućnih sustava naših korisnika – dodaje Klobučar.

Dosad je sakupljeno 70-ak krivotvorina raznih autora U karlovačkoj Aquatici do 23. lipnja Uz ribice, razgledajte i izložbu krivotvorenih umjetnina Dobili većinu novca Karlovac može početi komunalno opremati poslovnu zonu Gornje Mekušje