Izbornik
Naslovnica Vijesti
VARAŽDIN

Klub vijećnika HDZ-a glasat će protiv privremenog financiranja

Damir Habijan
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
'Grad ne može biti taoc koalicijskih razmirica SDP-a i HNS-a', priopćili su između ostalog iz gradskog HDZ-a

I dok se čeka odluka hoće li danas poslijepodne Gradsko vijeće Varaždina na hitno sazvanoj sjednici donijeti odluku o privremenom financiranju u prva tri mjeseca 2017. godine, oglasio se gradski HDZ.

- Nismo vidjeli konačni  prijedlog proračuna sve do početka sjednice, što je doista presedan u kratkoj varaždinskoj demokraciji. Neozbiljno je i neodgovorno da se temeljni dokument grada Varaždina pokušava donijeti na način kako su to jučer pokušali vijećnici SDP-a i HNS-a. Također, neodgovorno je da vijećnici SDP-a nekoliko sati prije održavanja sjednice gradskog vijeća uvjetuju usvajanje proračuna usvajanjem njihovih želja. Postavljam ponovno pitanje što se čekalo do zadnjeg dana? Zašto se sjednica nije održala prije božićnih blagdana? Grad ne može biti taoc koalicijskih razmirica SDP-a i HNS-a. Naime, razvidno je kako je usvajanje amandmana bila samo predstava za javnost, te kako se pravi razlog nalazi u svibanjskim lokalnim izborima – kaže predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan.

Klub vijećnika HDZ-a glasat će protiv odluke o privremenom financiranju. - Ukoliko se ne usvoji odluka o privremenom financiranju, neće doći do nikakve blokade grada Varaždina. Plaće svim zaposlenicima bit će normalno isplaćivane. Što se tiče kataklizmičkih najava gradonačelnika da će stati svi projekti, moje je pitanje: a koji to projekti? - ističe Habijan.