Izbornik
Naslovnica Vijesti
Obuljen Koržinek u Vukovaru:

'Ministarstvo želi pokazati kako kultura može biti pokretač razvoja'

Nina Obuljen i Ivan Penava
Foto: Branimir Bradarić
Govoreći o aktivnostima ministarstva ministrica je rekla i kako su ubrzane sve procedure ishođenja suglasnosti i dozvola za izgradnju Arheološka parka pri Muzeju vučedolske kulture

Ministrica kulture u Vladi RH Nina Obuljen Koržinek boravi u dvodnevnoj posjeti Vukovaru tijekom koje se susrela s čelnicima županije i grada Vukovara ali i tijekom koje je obišla niz ustanova poput Muzeja vučedolske kulture, Gradskog muzeja Vukovara, Državnog arhiva…

- Ministarstvo kulture osim pomoći u obnovi Vukovara želi pokazati kako kultura može biti pokretač razvoja - rekla je Obuljen Koržinek dodajući kako kulturu iskoristiti i za turističke svrhe.

Ministrica će u subotu nazočiti i otvaranju Zbirke Bauer u Gradskom muzeju Vukovar koja će postati stalni postav ovoga vukovarskog muzeja što će simbolički značiti i kraj projekta Vukovar – Vučedol – Ilok. Govoreći o aktivnostima ministarstva ministrica je rekla i kako su ubrzane sve procedure ishođenja suglasnosti i dozvola za izgradnju Arheološka parka pri Muzeju vučedolske kulture.

- Partnerski surađujemo na navedenom projektu, a u tijeku je izrada idejnog projekta i studije izvodivosti - rekao je Penava dodajući kako je tijekom razgovora bilo riječi i o obnovi vukovarskog Vodotornja.

Za njegovu obnovu je objavljen javni natječaj, a početkom veljače trebao bi se znati i izvoditelj radova na ovome prepoznatljivom vukovarskom objektu.