Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Posjet veleposlanice

Dogovarana suradnja RH i Maroka

1/2
Foto: Brodsko-posavska županija
Utvrđene su brojne, još uvijek neiskorištene, mogućnosti suradnje u području gospodarstva, turizma i kulture

U organizaciji Hrvatsko-marokanske međuparlamentarne skupine prijateljstva, Brodsko-posavsku županiju posjetila je veleposlanica Kraljevine Maroko Nour El Houda Marakchi.

Foto: YouTube screenshot

Tom se prilikom sastala sa županom Danijelom Marušićem i predsjednikom Županijske skupštine Perom Ćosićem, koji su joj s voditeljem međuparlamentarne skupine Markom Šimićem i članicom Ljubicom Maksimčuk predstavili potencijale i mogućnosti županije.

Veleposlanica je istaknula brojne sličnosti s Marokom i mogućnost suradnje na gospodarskom i obrazovnom polju. U konstruktivnom razgovoru izraženo je obostrano zadovoljstvo nepostojanjem otvorenih pitanja između Hrvatske i Maroka.

Sastanak ravnatelja osnovnih i srednjih škola s predstavnicima Županije Razvoj školstva pridonijet će zaustavljanju odlaska mladih i obrazovanih

Utvrđene su brojne, još uvijek neiskorištene, mogućnosti suradnje u području gospodarstva, turizma i kulture.

Preliminarno je dogovoren novi susret za iduću godinu, uz punu potporu uspostavljanju kontakata između gospodarstvenika i ostalih zainteresiranih iz obje države. Veleposlanica je posjetila i Strojarski fakultet, Gospodarsku komoru te Srednju školu M. A. Reljkovića.

Projekt Zaželi Dodijeljeni ugovori za projekt “Zaželi” iz socijalnog fonda EU Brodska županija i LAG povukli 10 milijuna kuna, starijima će pomagati 55 žena