Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
MREŽA PODUZETNIČKIH INKUBATORA VPŽ

Nove, izvrsne cijene za poduzetnike

Foto: Kristijan Toplak
Unatoč koroni, sjajni su rezultati u poduzetničkim inkubatorima

Unatoč koronavirusu, u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije bilježe sjajne rezultate. Od 1. siječnja je 37 novih stanara u poduzetničkim inkubatorima u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači. U njima je ukupno 107 zaposlenih. Korisnici u prvoj godini ne plaćaju najam, sve im troškove podmiruje Županija. Raspisan je nedavno i novi Javni poziv za subvencionirano korištenje poslovnog prostora Mreže poduzetničkih inkubatora VPŽ za 2021., u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači.

POSJET RAVNATELJICE HRVATSKOG ZAVODA ZA HITNU MEDICINU O uvođenju telemedicinskih usluga u VPŽ-u

– Želja nam je da poduzetnici u ovim prostorima ostanu što dulje pa smo postavili i nove cijene. Tako će onima koji su u drugoj godini u inkubatorima najam iznositi 7,00 kuna po četvornom metru, oni koji su u trećoj godini plaćat će ga 10,50, u četvrtoj 17,50 i u petoj godini 35,00 kuna po "kvadratu". Ostatak iznosa subvencionirat će Županija – navodi Josip Hetrih, zamjenik direktorice Poduzetničkog inkubatora VPŽ.

– U vrijeme epidemije svaka je pomoć poduzetnicima vrlo važna. Budući da im Županija sufinancira troškove, onaj iznos koji bi negdje drugdje morali davati za najam prostora moći će investirati u proizvodnju, biti konkurentni na tržištu ili povećati plaće radnicima – ističe župan Igor Andrović.