Izbornik
Naslovnica Vijesti
Akcija karlovačkih vijećnika

Obnovljeno dječje igralište uz vrtić na Baniji

Obnova dječjeg igrališta
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Zahvaljujući inicijativi Marine Novaković Matanić (SDP), potpredsjednice karlovačkog Gradskog vijeća, koju su prihvatili svi njeni kolege gradski vijećnici bez obzira na stranku, mališani Dječjeg vrtića na Baniji u Karlovcu imaju novouređeno igralište.
- Sami smo sakupili novaac i kupili boju za drvo i metal, a zahvaljujući Stolariji Vuljanić zamijenjeni su i svi drveni dijelovi na spravama na igralištu. Također, tvrtka Digitalni tisak je napravila nove podloge za igru Čovječe ne ljuti se. Jako sam ponosna na vijećnike, djelatnike vrtića, Zelenila koji su posadili novo drvo, jer smo zajedničkim snagama ostavili trag u životu naših malih sugrađana. Točnije njih 150 koji se svakog dana druže na ovom igralištu. Na sjednicama gradskog vijeća često se znamo i sukobljavati, ali ova je akcija pokazala da smo u dobrim ciljevima ujedinjeni, tu nema politike - kazala je Marina Novaković Matanić.
Ravnateljica Dječjeg vrtića Četiri rijeke Sanda Smajli, koja je s kolegama uređivala sprave na dječjem igralištu, rekla je kako je ova inicijativa hvale vrijedna jer je igralište trebalo obnovu, posebno stoga što je često, kada su poplave u gradu, i ono pod vodom, pa je time i oštećeno.